Roger Julià

Roger Julià

Nascut a Barcelona l’any 1978, es va formar com a intérpret a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona.

A més de la seva trajectòria com a actor en els darrers anys ha desenvolupat la seva carrera al terreny de la direcció escènica, guió i composició musical per a diversos espectacles.

Ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona amb Rhum&Cia aquest any 2019 a millor espectacle de creació de circ.

Ha col·laborat estretament amb la direcció artística de Comediants, de qui forma part del 2004 al 2009.

Membre fundador de la companyia Dei Furbi, que ja compta amb 15 anys de trajectòria professional.

Darrers espectacles que ha dirigit: Assaig sobre la lucidesa, adaptació de la novel·la de Josep Saramago, Teatre Lliure, Grec 2018; El Tigre de Yuzu, Mercat de les flors, Grec 2017. Hair, Love and Rock Musical, al Teatre Apol·lo de Barcelona i al Coliseum de Madrid, 2012; A la Terra, de Kimbala, amb Antonio Canales, actualment en gira; Miniatures, d’Enric Monfort, en gira per Caixaforums de l’estat espanyol;

Un cau de mil secrets, de Piti Espanyol i Joan Vives, a La Pedrera de Catalunya Caixa, actualment en gira.

Darrers espectacles en què ha participat com a actor: Maleïdes Plomes, de Sol Picó, actualment en gira. Gran reserva, de Rhum&cia, actualment en gira. Rhumans, de Rhum&cia, Teatre Lliure, Grec 2018. La casa perduda, Teatre de l’Aurora, 2018. Rhümia, de Rhum&Cia, 2016, al Teatre Lliure de Barcelona, ​​al festival Grec 2016. El Comte Arnau, direcció de Joan Arqué, producció de Teatre de l’Aurora. Rhum, de Martí Torras, Jordi Martínez i Monti, 2014, Espai Lliure, al Grec 2014. Sense notícies de Gurb, d’Eduardo Mendoza, direcció Rosa Novell. Les mil i una nits, de Comediants, durant tres anys de gira. Assajos Oberts, al Teatre Lliure, durant tota una temporada, dirigits per Silvia Ferrando. Adéu a Berlín, de Kander i Ebb, dirigit per Josep Costa.

Com a músic a col·laborat amb diverses formacions musicals i projectes. Els seus darrers treballs han estat com a baixista substitut l’espectacle Rent, el Teatre Condal-Onyric i l’enregistrament del darrer disc d’Èric Vinaixa La més bonica història.

Com a pedagog és professor convidat a l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona per dirigir els tallers d’Interpretació de 3r i 4rt i d’Aules · Arts Escèniques.

Fotos y vídeos
Artículos relacionados