Todo lo que necesitas para ir al teatro

El llarg dinar de Nadal

El llarg dinar de Nadal

El llarg dinar de Nadal es una obra en un acto escrita por el dramaturgo norteamericano Thornton Wilder en 1931.

Sinopsis

En casa de la familia Bayard el pavo está a punto y el vino, en las copas. Un año más se reúnen alrededor de la mesa y comen, aman, lloran, nacen, beben, añoran, ríen, mueren… Y repiten rituales, ecos y canciones, de generación en generación. Y comparten la tragedia cotidiana y eterna del paso del tiempo.

A través de su historia, veremos los cambios en las costumbres y hábitos de una parte de la sociedad estadounidense en el cambio del siglo XIX al XX, en una pieza teatral singular, cargada de humanidad, humor y ternura. Os invitamos a vivir 90 años a través de sus 90 comidas de Navidad, porque “sólo el paso del tiempo puede curar estas cosas”.

Vídeo

Fotos

El llarg dinar de NadalEl llarg dinar de NadalEl llarg dinar de NadalEl llarg dinar de NadalEl llarg dinar de Nadal

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • LA CRÍTICA - lacritica.xyz
  LA CRÍTICA - lacritica.xyz
  12345

  Una obra interesante, y no tan conocida, sobre las familias que conquistaron el Oeste para tener su “casa en la pradera” (hermosa “Home on the Range”). Lástima que sea la última reposición, porque se había convertido en una bonita tradición navideña (este año era mi segunda vez), y cuenta muy bien la historia no oficial de los EEUU entre la Guerra de Secesión y el crack de 1929. Ojalá que en las próximas temporadas tengamos más Thornton Wilder (“Nuestra ciudad” sería un lujo…).

  27/12/2018
 • Lucia
  12345

  És un must en majúscules. Bravo!!

  16/12/2018
 • raimon carrasco
  12345

  L’obra dura una hora escassa. Quasi sembla més un esquema d’obra que una obra acabada: els personatges no tenen gruix. Però el tema que toca sí que en té. I els actors, ben dirigits, fan una actuació continguda i subtil.

  05/12/2017
 • Lara Vidal
  12345

  Preciós muntatge que subratlla el pas del temps de manera exquisita i tranquil·la

  21/11/2017
 • Josep Via Santacana
  12345

  Una petita obra de art, petita per la durada inmensa en tot lo demés, teatre pur.A lo ja dit amb altres opinions, que coincideixo, si voldria afegir que hem va recordar la petita meravella de pelicula anomenada “Dublineses(Los muertos)” de Jhon Huston segons un relat de James Joyce, en aquesta pelicula un sopar habitual del dia de la Epifania a Dublin, es el pretexte per fer una reflexió al voltant de taula, sobre el pas del temps, la vida i la mort tot a un ritme lent i al mateix temps plé de sensibilitat i bellesa, malgrat les abismals diferencies amb “El llarg dinar de Nadal” m ho va recordar i aon alla nomes eren reflexions aqui ens trobem amb el pas real del temps.Per mi es una meravella i demostraçio de molt talent condensa amb aprox. 1 hora el pas de 90 anys de un dinar de nadal sempre el mateix i sempre diferent i demostracio que la durada de una obra teatral es secundaria, aqui no fa falta mes temps per trasladar sensacions i emocions al espectador, en ocasions tres hores també es fan curtes i 1 h pot arribar a fer-se llarga, res a veure la durada amb el posible interes per
  l´espectador.Voldria resaltar la idoneitat del espai Circol Maldà, per aquest espectacle, el menjador aon te lloc el sopar amb aquest escenari i el seu entorn sembla fet a mida.Jo també hi era el dia de les 100 representacions amb la satisfaccio de gaudir amb els 13 interprets de aquesta celebraçio i compartirla.

  18/12/2016
 • JOSEP OLIVA SASÉ
  12345

  Se m’ha fet llarga l’espera, però ha valgut la pena perquè avui al Maldà, La Ruta 40 festejava les 100 representacions d’aquesta obra. I ho han fet de la millor manera que saben, fent teatre. Normalment dels tretze personatges, sis els interpreten sis actors que fan doblet. Doncs bé avui han volgut que els que ho han fet en temporades anteriors, estiguessin presents pel que hem gaudit en escena de 13 actors cada un en el seu paper. Dit això, l’obra tracta del pas del temps d’una família en el dinar de Nadal durant 90 anys i on de generació en generació afloren els records dels que ens han deixat, dels que han nascut, riuen, ploren i també expressen les seves divergències i els somnis que no s’han complert. Tot això tractat amb una delicadesa i tendresa indescriptible que m’ha deixat tocat. Una magífica posada en escena sense cap canvi el poc més d’una hora que dura l’obra. Pel que fa a la interpretació no vull perquè no seria just, destacar a ningú perquè la feina de tots sense excepció és immillorable així com la direcció per part d’Alberto Díaz. Per als que no l’hagueu vist, és un imprescindible i us aconsello que us doneu pressa perquè ja hi ha moltes sessions exhaurides, i no us passi com a mi l’any passat.

  17/12/2016
 • maría j gonzález mondaza
  maría j gonzález mondaza
  12345

  Me encantó y me sedujo la cronología, el espacio que apenas cambia, los personajes que siguen inmóviles. Altamente aconsejable.

  08/12/2016

Artículos relacionados

90 dinars de Nadal en 60 minuts (i un Premi Butaca)

90 dinars de Nadal en 60 minuts (i un Premi Butaca)

9 Desembre 2015

90 dinars de Nadal en 60 minuts, actors que envelleixen a escena i la història de quatre generacions d’una família sense talls, canvis d’escena ni teló. Després de l’èxit d’El llarg dinar de Nadal, recentment guardonat amb el Premi Butaca a Millor espectacle de petit format, el Maldà programa per tercera temporada consecutiva aquest singular joc teatral de La Ruta 40.

Leer más... n