La Calorica, La Ruta 40, Lluís Soler i Ferran Utzet fan temporada a La Biblioteca

Redacció

La Perla 29, la companyia liderada per Oriol Broggi que gestiona el teatre de la Biblioteca de Catalunya, ha presentat les seves apostes de la temporada amb noms com Lluís Soler o Ferran Utzet, companyies com la Ruta 40 o La Calòrica i amb un nou projecte d’internacionalització de la companyia que els portarà a París.

Com serà la nova temporada a la Biblioteca de Catalunya?

La nova programació s’ha estrenat amb Birnam, . En aquest monòleg de Víctor Sunyol, que estarà en cartell fins al 24 d’octubre, Joan Roura dirigirà a Lluís Soler. El text parteix de la història d’un actor al camerino abans de sortir a escena i reflexiona sobre les crisis o els dubtes que poden passar per la ment d’un actor (més informació aquí).

Els mesos d’octubre i novembre La Calòrica, una de les companyies del moment, ocuparà l’espai escènic del Carrer Hospital per recuperar Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I, el seu primer espectacle i gairebé amb el mateix repartiment de l’obra inicial: Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Marc Rius, Carla Rovira i Cristina Arenas (més informació aquí).

Per Nadal la Biblioteca, els mesos de desembre i gener, albergarà un clàssic de la cartellera que torna dos anys després de la seva última temporada al Maldà: El llarg dinar de Nadal, de La Ruta 40. Actors com Bruna Cusí, Mima Riera, Albert Prat o Aina Huguet, entre altres, formaran part del repartiment d’aquesta peça escrita pel dramaturg nord-americà Thornton Wilder l’any 1931 (més informació aquí).

A la primavera arribarà Abraçades insuportablement llargues, un text dirigit per Ferran Utzet basat en el text de 2014 del rus Ivan Viripaev, poc conegut a Catalunya. L’obra bascula de la comèdia a la tragèdia i se centra en la història d’un grup de persones de 30 anys que veuen com la seva vida es capgira de sobte (més informació aquí).

Oriol Broggi i La Perla 29 fan el salt a París

La companyia dirigira per Broggi s’instal·larà els mesos de març i abril al Théâtre National La Colline de París, un equipament que dirigeix Wajdi Mouawad. Durant quatre setmanes noms com Clara Segura, Laura Aubert, Guillem Balart o Màrcia Cisteró, entre altres, representaran en català l’espectacle 28 i mig, una obra estrenada l’any 2013 a Barcelona i que homenatja la figura i el treball de Fellini.

A part del salt a París, La Perla 29 celebrarà la seva vuitena temporada d’El Petit Príncep a la sala BARTS i portaran una versió contemporània de Hamlet al Cinema Aribau. L’espectacle protagonitzat per Guillem Balart es podrà veure de desembre al febrer convertirà temporalment el mític cinema del grup Balañá en un espai teatral (més informació aquí).

Escrito por
Redacció
Artículos relacionados
Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

La escena de teatro infantil y familiar de Barcelona tiene una larga tradición: ¡aprovéchala, sácalos de casa y llévalos a uno de los muchos espacios culturales que programan espectáculos para […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!