El Teatre Lliure presenta la nova temporada

Redacció

Racisme, immigració, desarrelament, feminisme, memòria històrica, recerca d’una nova veritat, denúncia de les noves mentides, revolució com a utopia imprescindible, confrontació orient/occident , amor i desamor, recerca de la pròpia identitat sexual i/o de pensament, relació amb la col·lectivitat… En cadascun dels espectacles de la Temporada 18-19 del Teatre Lliure hi podem trobar, com en un microcosmos, molts punts sensibles que connecten amb el nostre món d’avui, i que fan que tots traspuïn una absoluta contemporaneïtat.

La nova temporada és el resultat d’alguna cosa que aquest teatre ha perseguit sempre: ser el més porosos possible amb la societat que ens envolta. Aquesta porositat militant els empeny a multiplicar mirades, a veure com tots els artistes buscaven nous llenguatges per fer-se ressò de les noves veus que arriben del carrer. La vida, plena de formes i mirades molt diferents, ha entrat al teatre com una ventada i els ha fet veure que per arribar a trobar una veritat nova primer cal mirar amb ulls nous, nets de prejudicis, la pròpia realitat i la dels altres, i això és el que trobem en tots els projectes que ofereixen per la temporada vinent. Tots ells van més enllà de la metàfora per ensenyar realitats diferents, moments de la vida que ens envolta, o retalls de memòria col·lectiva, que també formen part de la nostra realitat.

La Temporada 18-19 del Teatre Lliure estarà formada per 43 propostes: 41 muntatges, un festival -la tercera edició del Simbiòtic de We Act Assoc.- i un fòrum de debat, Dones Lliures, que coordinarà Cristina Clemente.

D’entre els muntatges:

14 produccions pròpies, 6 de les quals són monòlegs: TRAVY (Pau Matas-Oriol Pla), ÀNGELS A AMÈRICA (Tony Kushner-David Selvas), COM ELS GRECS (Steven Berkoff- Josep Maria Mestres), DOGVILLE (Lars Von Trier- Pau Miró- Silvia Munt), DOLORS (Meritxell Yanes- Sergi Belbel- Cristina Clemente- Marilia Samper), EL SOMRIURE AL PEU DE L’ESCALA (Henry Miller- Ramon Simó), L’ÚLTIM SALT (sis monòlegs per a la Kompanyia Lliure), i les reposicions JANE EYRE (Carme Portaceli) i EL TEMPS QUE ESTIGUEM JUNTS (Pablo Messiez).

11 coproduccions: (Baró d’evel), CRONOLOGIA DE LAS BESTIAS (Lautaro Perotti), RHUMANS (Jordi Aspa-Rhum i cia), LA NETA DEL SENYOR LINH (Guy Cassiers), EL SUEÑO DE LA VIDA (Federico García Lorca-Alberto Conejero- Lluís Pasqual), KINGDOM (Agrupación Señor Serrano), INCÒGNIT (Nick Payne- Mònica Bofill), MAR DE FONS (Pere Fullana-Iguana Teatre), JE SUIS NARCISSISTE (Òpera de Butxaca i Nova Creació) i les reposicions DAVANT LA JUBILACIÓ (Krystian Lupa) i TRANS (Didier Ruiz).

16 produccions convidades, 7 de les quals són internacionals, en concret: la doble proposta EUROHOUSE / PALMYRA (Bertrand Lesca i Nasi Voutsas), KEEP ON WALKING, FEDERICO (Mark Lockyer-Alice Malin), SAIGON (Caroline Guiela Nguyen); UN AMOUR IMPOSSIBLE (Christine Angot- Célie Pauthe), DIE 120 TAGE VON SODOM (Milo Rau) i MOUNT OLYMPUS (Jan Fabre).

La resta de convidades són: EL PAN Y LA SAL (Raúl Quirós-Andrés Lima), A.K.A (Daniel J. Meyer- Montse Rodríguez Clusella), ASÍ QUE PASEN CINCO AÑOS (Federico García Lorca-Ricardo Iniesta), AÜC (Les Impuxibles i Carla Rovira), QUI ETS? (Màrius Serra- Joan Arqué), MUNDO OBRERO (Alberto San Juan), així com les 3 que formen part d’ El Lliure dels nens: LIBÈL·LULA (Toti Toronell), LA LLAVOR DEL FOC (Babou Cham i Carlota Subirós), BIBLIOTECA DE SONS I SOROLLS (Enric Monfort i José Antonio Portillo).

Escrito por
Archivado en
Artículos relacionados
'Un sublime error': retrato de una amistad

'Un sublime error': retrato de una amistad

Un sublime error es un espectáculo sobre la amistad, la felicidad y el duelo. Un proyecto artístico que dibuja sonrisas y nace de la confianza otorgada por treinta años de […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!