Els ocells

Els ocells

Espectáculo ganador de dos premios Teatre Barcelona (temporada 2018-19) en las categorías de Mejor espectáculo de pequeño formato y Mejor actor de reparto por Aitor Galisteo-Rocher. 

La Calòrica presentan Els ocells, una propuesta a partir de la obra de Aristófanes.

Sinopsis

La democracia es el peor sistema de gobierno diseñado por el ser humano. Con excepción de todo lo demás “, dijo Winston Churchill. Vivimos en una crisis democrática sin precedentes y La Calòrica quiere reflexionar sobre ella desde su origen: la Antigua Grecia.

En la obra Els ocells, Aristófanes ataca el régimen democrático, porque en los orígenes de la democracia también está la comedia. Y esta es la propuesta de La Calòrica: adentrarse en los orígenes de la comedia para reflexionar sobre el concepto de democracia; desde la transición española hasta la crisis democrática que asola la Europa contemporánea.

La Calòrica pasa el cepillo de la sátira política para la actualidad para hablar del auge del populismo y el reino de la post-verdad. Un cabaret político donde desfilarán temas como la corrupción, la traición a los ideales y los mecanismos que utiliza el poder para asimilar cualquier intento de cambio social y convertir una revolución en una reforma.

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • David

  Quina llàstima no poder congelar el temps per pair tal acumulació d’òsties als humans com a corpus social i com a individus desorientats i maldestres sobre el planeta blau. Cada segon compte en aquesta meravella sarcàstica, potser excessivament farcida, i al final absorveixes el que pots. Tanmateix aconsegueix que l’espectador se senti com un marcià observant com evolucionen uns ocells que van nèixer lliures però acaben «triant» la dominació i subjugació per un plat diari de pinso. Una espaterrant faula que ens reflexa davant el mirall la nostra pròpia absurditat com a espècie. Genial guió i interpretació. Quan et deixes la pell sobre l’escenari i t’ho passes bé fent-ho et diuen La Calòrica.

  26/09/2021
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  No hay obra de La Calórica que no me haya gustado! Reconozco que estaba reticente a ver esta obra a pesar de las buenas críticas y como lo petó la temporada pasada.
  Pero al ver que la reponían este año les di una oportunidad! Y menos mal! Porque me han maravillado con esta sátira maravillosa sobre el populismo, la democracia, los movimientos políticos para seducir a las masas, etc…
  Y todo ello a través de Aristofanes y unos pájaros.
  Me he reído lo más grande!
  Todos están maravillosos! Dando el 100% sobre el escenario y la caracterización es maravilla Pura!!
  Vamos… que id a verla porque no os vais a arrepentir!!

  01/12/2020
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola

  Sense pels a la llengua ni mitges paraules. Una sàtira política i social amb afinadíssima dramatúrgica i una direcció àgil, imaginativa i eficaç. També una molt bon treball dels quatre interprets en la seva multitud de personatges. La gran faceta cómica es senzillament impecable. En definitiva, una proposta d’alta volada. Brutal! No us ho perdeu. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/05/24/els-ocells/

  24/05/2019
 • Josep OS

  Avui he estat a la Beckett gaudint d’aquesta obra que pren referència de les Aus escrita per Aristófanes l’any 414 a. C. i que ha estat una creació conjunta de la Cia. La Calòrica amb dramatúrgia de Joan Yago i una impecable direcció d´Israel Solà. Si alguna cosa tenen en comú les obres de J. Yago, Bluf, You Say Tomato, Fairfly etc. és l’enginy i us puc assegurar que aquesta no es queda enrere. Moure´s entre la ficció i la realitat amb una motxilla carregada de reflexions serioses i presentar-les en clau d’humor aconseguint que no paris de riure de principi a fi, no és fàcil i ho han aconseguit amb escreix. Una anàlisi on hi cap tot, capitalisme, l’església i la pederàstia, el populisme, la poca imparcialitat de la justícia, la corrupció i més molt més tot això amb un llenguatge fresc, satíric i dinàmic que des del minut un et manté atrapat. Pel que fa a la interpretació Marc Rius, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López i Xavi Francés, els quatre i sense distinció amb continus canvis de personatge i registre fan un treball, sublim. La encertada escenografia i el vistós i colorit vestuari, l’acaba d’arrodonir. Un altre èxit de La Calòrica i d’aquesta temporada que no cal que digui que és un imprescindible.

  16/05/2019
 • AGUSTI

  ens ha agradat molt i els actors molt be FANTASTIC

  12/05/2019
Artículos relacionados
'Una gossa en un descampat', la gran ganadora de los Premios TeatreBarcelona 2019

'Una gossa en un descampat', la gran ganadora de los Premios TeatreBarcelona 2019

22 septiembre 2019

Una gossa en un descampat es la gran ganadora de la segunda edición de los Premios TeatreBarcelona. La obra, estrenada en el Grec 2018 y programada en la Sala Beckett, […]

Joan Yago: “Si tu objetivo como creador teatral no es llegar a la gente y que te escuche, ¿qué cojones estás haciendo?"

Joan Yago: “Si tu objetivo como creador teatral no es llegar a la gente y que te escuche, ¿qué cojones estás haciendo?"

9 mayo 2019

Per Sem Pons / @semponspuig Joan Yago es uno de los dramaturgos más exitosos del teatro catalán. Hace más de una década que escribe espectáculos para su compañía, La Calòrica, pero […]