Todo lo que necesitas para ir al teatro

El despertar de la primavera

El despertar de la primavera

El despertar de la primavera (Spring Awakening) es un musical pop rock que trata sobre el amor adolescente, la represión, el miedo, el abuso de poder y la incomprensión. El musical ha logrado conmover espectadores de todo el mundo des de su estreno el año 2006 en el Off Broadway de Nova York.

Sinopsis

Considerada una pieza de culto, ha tenido diversas producciones internacionales, y se ha estrenado en escenarios de Nova York (Broadway), Londres (West End), Viena, Buenos Aires, diversas giras por los Estados Unidos y por el Reino Unido… y ahora, Barcelona. La producción original de Broadway del año 2006, ganó 8 premios Tony y 4 premios Drama Desk.

Melchior es un joven inteligente y astuto que, gracias a los libros, ha aprendido varios aspectos sobre la sexualidad humana que la sociedad se empeña a ocultar y tachar de tabú. Él es el confesor de su amigo y compañero de clase Moritz, que le explica que se siente torturado delante de los sueños eróticos que acompañan sus noches. Por otra parte, la dulce Wendla que fracasa en el intento que su madre le cuente com se engendran los bebés, se reencuentra con Melchior y entre ellos surge algo especial.

El espectáculo, que contiene 19 números musicales, estará dirigido por Marc Vilavella (Homes Foscos, Mar i Cel, la Barni Teatre), la coreografía será de Ariadna Peya (Cia. Les Impuxibles, Grease, el musical), la dirección musical de Gustavo Llull (Poe de Dagoll Dagom, Operación Triunfo) i la traducción catalana deDavid Pintó (MARES I FILLES i HOMES FOSCOS). Jordi Bulbena (Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, Comediants) creará la escenografía y el vestuario.

Vídeo

Fotos + fotos

El despertar de la primaveraEl despertar de la primaveraEl despertar de la primaveraEl despertar de la primaveraEl despertar de la primavera

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  Josep Farré Olivé

  Em despertava la curiositat aquesta obra i no em va defraudar. Potser la història a la primera part sonava antiga però guanyava força a la segona. S’acostava més a l’actualitat. L’actuació espectacular i podem dir que tenim davant unes actrius i uns actors que tenen futur.
  Com espectador d’obres musicals prefereixo mil vegades aquest tipus de musical que no aquests que surten de pel·lícules d’exit.

  01/05/2018

 • 12345

  núria garcia ridao

  Tot i que és un gran muntatge, amb un fantàstic repertori musical i artístic, li falta xispa! No em va acabar d’arribar…

  22/04/2018

 • 12345

  Hèctor Fibla Ferrà

  Gran musical sobre la llibertat sexual en l’adolescència ambientada en una època repressora. Bones veus en un jove repartiment amb molta energia.

  16/04/2018

 • 12345

  miguel

  Un muy buen espectaculo.Perfecta las actuaciones,las voces,la musica y la coreografia ,pero lo que no me gusto es al final, cuando algunos actores llevaban un lazo amarillo.Yo pague solo por ver un musical y la opinion politica de los actores no me interesa.Algunas personas del publico se marcharon en ese momento enfadadas.

  15/04/2018

 • 12345

  Mireia grau camps

  tot i no ser gaire amant dels músicals em va atrapar desde l’inici, l’ambientació, l’escenogràfia, cuantes coses poden fer-se amb uns quants calaixos, la música en viu i les veus i interpretacions dels actors, és el primer músical que se m’ha fet curt, enhorabona val molt la pena histories de ahir que avui és repeteixen.

  09/04/2018

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Ahir vaig veure aquest musical basat en l’obra que el 1891 va escriure el dramaturg alemany Frank Wedekind i que fa poc més d’un any es va poder veure al Gaudí i que ara han reposat al Teatre Victòria. Anava amb ganes perquè havia llegit molt bones crítiques, però la realitat per a mi ha estat una altra i he sortit força decebut bàsicament amb el text que quan va ser escrit va ser censurat pels temes que tractava, sexe, homosexualitat, masturbació, suïcidi etc .. però que amb el pas dels anys, ha quedat ancorat en el temps i ara en ple segle XXI em sembla carregat de tòpics i més propi d’un serial. Les lletres de les cançons, i sobretot les que canten individualment o en parella m’han semblat molt carrinclónes. Una altra cosa i aquí chapeau és tota la resta, Música en viu amb set músics, un luxe. Un musical produït aquí i amb gent d’aquí, fantàstic. Unes coreografies d’Ariadna Peya, molt aconseguides. I un equip d’actors i actrius molt joves que se’ls veu amb unes ganes i un esforç encomiable. Llàstima que em va fallar el text l’argument en si, encara que el públic majoritàriament adolescent pels seus crits i aplaudiments s’ho va passar d’allò més bé.

  07/04/2018

 • 12345

  Natalia Daniel Rabionet

  Una gran obra molt ben interpretada per artistes joves. No només et transporta a l’època, sinó que a més a més ho fa amb molta força. Tant la música com la interpretació estan molt logrades en us espai petit i molt ben aprofitat. Capaç d’emocionar en segons quins moments de la representació, de ben segur que la tornaria a veure. Ens va encantar a tots els membres de la família, pares i filles adolescents. Recomanable al cent per cent. Enhorabona!!!

  06/02/2017

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  A veces me pasa que una obra muy recomendada y que está triunfando luego me decepciona. Y lamentablemente me ha pasado con este musical!
  Todo el mundo hablaba Maravillas, se ha prorrogado por éxito de público, agotaba todas las funciones…
  Y yo me he quedado tiesa al verla!
  No sé si es por su argumento que lo veo muy pasado de moda (el despertar sexual de unos adolescentes en la Alemania de hace muchos años) o por las canciones que no tienen sustancia (excepto el numero principal que estaré tarareando los próximos 2 meses) o los actores que a pesar de cantar divinamente y hacerlo con mucha ilusión a veces van demasiado cargados de energía (hay veces que parece que en lugar de bailar les esté dando un ataque epiléptico)
  El caso es que no me ha emocionado.
  De hecho casi la he olvidado…
  Una pena…

  31/01/2017

 • 12345

  Elisabet

  Una obra molt intensa i ben interpretada. Un format molt proper que et fa entrar en l’obra i la història. Ens la van recomanar i ha sigut tot un encert anar-hi!

  09/01/2017

 • 12345

  Lola

  El millor musical a petit format que he vist fins ara! Super recomanable…

  02/01/2017

 • 12345

  Laura

  Molt recomenable! Llàstima que acabi d’aquí a poc, si afegissin més funcions repetiria sense pensar-ho!

  Els músics i els actors molt bons, m’han emocionat fins a fer-me plorar en tres ocasions. La pell de gallina en la majoria de cançons amb les harmonies.

  La posada en escena senzilla però molt ben trobada.

  Una gran obra en un petit teatre on s’han condensat moltes emocions. Enhorabona a tots els que ho heu fet possible!

  30/12/2016

 • 12345

  Joan Berenguer Serradell

  Espectacular adaptació d’un dels millors musicals contemporanis, m’ha posat els pèls de punta, m’ha fet riure i plorar i m’ha deixat gravades vàries cançons i escenes que se’m farà difícil oblidar. Molt recomanable.

  18/12/2016

 • 12345

  Joan Berenguer Serradell

  Espectacular adaptació d’un dels millors musicals contemporanis, una festa per tots els sentits i una catarsi emocional que m’ha posat els pèls de punta, m’ha fet riure i plorar i m’ha deixat vàries cançons i escenes gravades que se’m farà difícil oblidar. Molt recomanable.

  18/12/2016

 • 12345

  Hebert

  Musical multipremiat i com ha de ser: interessant i actual text (tot i estar escrit al s. XIX), bona música (Bla, Bla, bla! és tot un himne) i ben interpretada en directe, 20 artistes a l’escenari i molt de talent.
  El descobriment del sexe i els misteris que comporta, el mur de silenci al seu voltant més freqüent del que semblaria, la rebel·lia, la repressió no només sexual, el difícil trànsit de l’adolescència… hi ha drama i tragèdia però surts ple d’energia, sabent que els tabús acaben caient. Tot amb un repartiment molt preparat i, en general, prou jove com per a fer creïbles els personatges amb caràcters ben diferenciats però sense estereotips, i l’eficaç contrapunt dels adults Mingo Ràfols i Rosa Vila/Roser Batalla com a professors intransigents, pares superats…
  En RESUM: un interessant musical en un petit escenari que ajuda a viure com a pròpies les seves pors, les seves ganes d’obrir-se a un món que ja estan vivint i sense ajuda de ningú, amb molta qualitat interpretativa, de música, de cant…ple d’il·lusió i fe en el que fan i que agradarà als que ens vam emocionar amb “Per sobre de totes les coses”, per exemple.

  10/12/2016

 • 12345

  Antonio Tranche

  Un grandisimo espectaculo, todo el equipo artistico logra momentos inolvidables,
  volvere al Teatre Gaudi para disfrutar de nuevo.
  Y quisiera decirle a Neus Monico (colaboradora) que el diseny de iluminacion es de
  Dani Gener ( a dios lo que es de dios y al cesar lo que es del cesar ) y que seria justa
  una correccion en su critica.

  24/11/2016

 • 12345

  Julià

  Una delícia, he disfrutat moltíssim. Destacar l’interpretació d’Eloi Gómez. Músics en directe, teatre proper, actors joves i enèrgics… M’he endut una sorpresa molt grata!

  24/11/2016

 • 12345

  Francesc Bombí-Vilaseca

  Vaig veure aquesta obra a San Francisco l’any 2008 i la banda sonora encara m’acompanya. Els temes són fantàstics i en fan una obra emotiva i molt especial. D’entrada sembla que les adaptacions al català funcionen força i la música també és en directe, un aspecte fonamental. No sé si arribaran a la quasi perfecció tècnica d’aquella producció, però només que s’hi acosti (posem un 80%, per exemple) serà tot un èxit!
  (Ara només em falta veure-la, al Gaudí, d’aquí a uns dies).
  En tot cas, ja només per l’aposta, imprescindible!

  15/11/2016

Artículos relacionados