Mar i cel

Mar i cel

El morisco Said, expulsado de Valencia el 1609, justo cuando era un niño, capitanea un barco algeriano de corsos que ha capturado una nave cristiana. Aún con las muertes que ha causado el abordaje, el botín es rico y los prisioneros, valuosos. Entre los cautivos cristianos, está la joven Blanca que, en un arrebato de odio, intenta atentar contra Said, que le perdona la vida. De la incomprensión mutua pasan, aún perteneciendo a dos mundos enfrontados, al amor recíproco, exaltado, imposible. El enamoramiento entre los dos choca no tan solo con las diferencias socioculturales y religiosas, sino también con la oposición de los unos y los otros. Víctimas de la traición y la incomprensión, Said y Blanca quieren liberarse de todo aquello que les impide quererse. Mar y cielo es un canto a la aceptación del otro, a comprender las razones y los sentimientos de los que nos dan miedo y a los que tenemos por enemigos, a trabajar para la paz y la libertad como valores universales.

Vídeo
Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Mireia

  Vull donar les gràcies al Jordi i al Sem per haver col·laborat més que amablement a salvar les dificultats informàtiques que tenia i fer possible que ahir poguésssim veure dos amics junts dalt l’escenari de manera excepcional, la Júlia i el Sergi. Va ser un «Mar i Cel» rodó. Gràcies, nois, gràcies a tots dos!

  09/11/2015
 • Mireia

  Vint-i-set anys després de la seva estrena l’he tornat a gaudir. El record que en tenia era molt dolç, el regust que et queda quan veus i vius un espectacle que et cala ben endins gràcies a aquells que posen i deixen el llistó ben alt.
  Però el pas dels anys no ha estat en va per millorar tot el que es podia millorar, sobretot tècnicament, ni per adaptar la partitura i la manera de cantar amb més naturalitat, fusionant l’actuació/cançó en un equilibri perfecte. Veus impressionants, imponents, dolces, afinades, potents i naturals, algunes excepcionals, elles ja ho saben!
  Vint-i set anys després el torno a veure i em fa vibrar tant i més que la primera vegada, em fa plorar de sentiment…vint-i-set anys després «Mar i Cel» em torna a emocionar!

  09/11/2015
 • Elizabeth Garcia Perez

  Fantástica! poco me gustan a mi los musicales, pero tenía que ver esta puesta en escena al menos una vez, y fue este sábado. un clásico catalán que para mí que lo veo por primera vez me ha encantado. la obra es emotiva, ligera, se me ha pasado volando! yo la recomiendo, de lo mejor que hay en el teatro ahora.

  19/10/2015
 • josep Salvador i Font

  Una experiència inoblidable..!! La posada en escena… fantàstica..!!! I tota l’obra es de les que un, no es pot perdre. No havia pogut gaudir-la fins ara… i es ben segur que la recomanaré i si en tinc ocasió.. la tornaré a veure.

  13/10/2015
 • Sonia Sala Ortiz
  Sonia Sala Ortiz

  Vaig anar dissabte passat i realment la posada en escena és magnífica, hi ha cantants molt bons i grans actors. És un gran espectacle que esperava veure fa uns quants anys.
  Però jo canviaria la protagonista….crec que canta amb un registre massa alt per a ella i li falta calidès a la veu, no transmet…..a més no hi ha química amb el protagonista masculí….és la meva humild opinió.
  Però m’ho he passat molt bé i en general és un espectacle de molta qualitat.

  04/10/2015
 • Xavier

  Espectacular. Un musical amb el segell d’alta qualitat de Dagoll Dagom. Tot el moviment escènic precís amb la dansa encisadora del vaixell i amb els moviments gairebé coreogràfics dels actors, que et captiva des del primer moment. L’orquestra sóna impecable, molt ben cantat i interpretat. molt bona la iluminació per crear l’atmòsfera de cada moment. Molt encertats els jocs escenogràfics per a les escenes fora de la coberta del vaixell. Potser em va sobrar algún excés d’imatges a l’enorme projecció del fons i també un xic massa soroll de mar en alguna peça, excesos que desapareixen en els moments més emotius. Molt ben creat el flashback de la infància del Said. En definitiva, un musical que val la pena veure.

  27/04/2015
 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi

  No sé si és el record de fa anys o tantes les ganes que he arrossegat aquests mesos, però no m’he entusiasmat amb aquest «Mar i cel».
  El so és espectacular, com el vaixell, però els efectes visuals m’han semblat propis dels antics CD-Rom. L’Ana San Martín no perd la batalla contra el llistó històric i la Mireia Dolç emociona, però el Pep Cruz (manies) no sé què fa i al Berruezo li falta alguna cosa, digue-li presència, digue-li carisma. La segona part es fa un pèl llarga.
  Ara, un plaer veure com la Júlia Jové s’endú la més gran de les ovacions. En fi, que segur que hi tornaré una altra vegada però…

  22/03/2015
 • Josep Aguilera

  Mar i Cel (2014) m’ha deixat bocabadat. És obvi que tothom intentarà comparar-la amb la primera versió però intentaré no fer-ho. Una posada en escena en majúscules: un vestuari de luxe, amb un repertori d’actors i actrius que et fan vibrar amb les seves veus i interpretacions, orquestra en directe que impacta al ressonar, un vaixell que dansa per l’escenari com un actor més i uns efectes especials que he trobat molt encertats. M’ha fet gràcia veure actors com Roger Berruezo, Víctor Arbelo, Pep Cruz, Xavi Lite i Dídac Flores que he vist en altres obres i sèries en un registre diferent. I del repertori femení un luxe veure cantar Ana San Martín i Júlia Jové. Tot i que el conjunt ha funcionat a la perfecció.
  Tant la il·luminació com l’acústica ha estat prou correcte com per poder gaudir sense cap problema del musical. Tot no serà bo i l’únic punt negatiu és que les entrades s’esgotaven al moment i vaig haver de reservar una butaca lateral: segur que en el centre s’hauria vist molt millor; tot i que no em vaig perdre cap detall des de la tercera fila. Un clàssic posat en escena tant bé que recomano a tothom: No t’ho facis explicar i ves-hi!

  16/12/2014
 • Josep Via Santacana

  Un gran espectacle, sobretot l ´escenografia, una posada en escena inteligent i cuidada, combinant la espectacularitat aprofitant sobretot el vaixell a l ´escenari pro també amb altres escenes amb tendressa i delicadeza aon es nota la presencia, al darrera de un bon director. El text per meu gust, algo desfasat pro no oblidem, es un classic i la interpretaçio, correcta pro aqui si crec per sota de les que s han donat en versions anteriors. Pro en conjunt,molt recomenable, no anem sobrats de musicals nostres espectaculars i ben presentats i aquet ho es.

  15/12/2014
 • Elisabet Ramírez Valle
  Elisabet Ramírez Valle

  Simplement, espectacular. La escenografia, les actuacions i el gran text de Guimerà.

  07/11/2014
 • lamberto rodriguez

  L’espectacle es impresionant, la posta en escena et deixa amb els ulls com plats, els actors son molt bons i la historia es preciosa, pero no la recomano a aquells que ho hagin vist amb anterioritat, ja que aquest said i la blanca son actors que malauradament no milloren versions anteriors. Nom’enpenedeixo, pero em podrie haver estalviat 100€. Jo no vaig tenir la sort de veure la primera vegada fa 25 anys, si que vaig veure la seguebt, i tenia un bon record, pero l’espectacle i elvaixell es mengen als protagonistes… Bon intent… Pero penso que no esta tan be com anterioritat

  06/10/2014
Artículos relacionados

La cartelera se llena de musicales

29 septiembre 2014

La semana pasada se estrenó oficialmente Mar i Cel y pronto llegará Sister Act, pero esta temporada los musicales han llegado para arrasar y llenar la cartelera con propuestas bien […]

Las claves del nuevo Mar i Cel

18 septiembre 2014

¿Quieres ver las primeras imágenes de Mar i Cel, saber qué rasgos distintivos tendrá respecto las anteriores funciones, y conocer todas las curiosidades del montaje? Te hemos preparado un resumen de […]

Fotocrónica: Dagoll Dagom celebra los 40 años

17 julio 2014

Actrices y actores, músicos, dramaturgos, amigos y admiradores de los musicales se han reunido para felicitar a la compañía catalana. Bajo el cielo del crepúsculo, la explanada del Pabellón Mies […]

Nos colamos en los cástings de "Mar i Cel"

10 abril 2014

Mar y Cielo , el musical catalán más emblemático, volverá al Teatro Victoria durante las Fiestas de la Mercè… ¡y nos hemos colado en los castings! No ha sido improvisado: […]

Torna «Mar i Cel» al Teatre Victòria

28 enero 2014

Dagoll Dagom ha confirmat el rumor que corria des de fa un temps: les veles s’inflaran novament per explicar-nos la història d’amor entre Saïd i Blanca. El portal d’arts escèniques […]