Torna «Mar i Cel» al Teatre Victòria

Comunicació

Dagoll Dagom ha confirmat el rumor que corria des de fa un temps: les veles s’inflaran novament per explicar-nos la història d’amor entre Saïd i Blanca.

*Notícia referent al muntatge estrenat al Teatre Victòria la temporada 2014-2015*

El portal d’arts escèniques Teatralnet ho publicava ahir nit: «Mar i cel», el primer gran musical català, que ha fet somiar a milers d’espectadors desde la seva estrena l’any 1988 i la seva reestrena al 2004, estarà programat al Victòria la temporada 2014-2015.

La producció anirà a càrrec de la companyia Dagoll Dagom, que celebrarà amb aquesta nova posada en escena els seus 40 anys de vida artística. La direcció, com als darrers muntatges, la farà Joan Lluís Bozzo. El repartiment encara no està tancat, i la companyia prepara audicions d’actors i actrius entre 18 i 50 anys per completar-lo (si estàs interessat en participar-hi, llegeix al final de l’article).

«Mar i cel» situa l’acció al segle XVII en plena Mediterrània, a bord d’un vaixell pirata de rumb cap a l’Alger. El morisc Saïd, expulsat de València el 1609, quan tot just era un nen, capitaneja un vaixell algerí de cors que ha capturat una nau cristiana. Malgrat les morts que ha causat l’abordatge, el botí és ric i els presoners, valuosos. Entre els captius cristians, hi ha la jove Blanca que, en un rampell d’odi, intenta d’atemptar contra Saïd, que li perdona la vida. De la incomprensió mútua passen, tot i pertànyer a mons enfrontats, a l’amor recíproc, exaltat, impossible. L’enamorament entre tots dos topa no tan sols amb les diferències socioculturals i religioses, sinó també amb l’oposició dels uns i dels altres. Víctimes de la traïció i la incomprensió, Saïd i Blanca volen alliberar-se de tot allò que els impedeix d’estimar-se. Mar i cel és un cant a acceptar l’altre, a comprendre les raons i els sentiments dels qui ens fan por i tenim per enemics, a treballar per la pau i la llibertat com a valors universals.»

El musical d’Albert Guinovart i Xavier Bru de Sala basat en l’obra d’Àngel Guimerà va ser la primera incursió de la companyia a l’espectacle musical de gran format. Influenciats per les espectaculars posades en escena dels musicals del West End dels vuitanta, com la del Fantasma de l’Òpera o Els Miserables (amb qui guarda un cert paral·lelisme musical), van introduir el teatre musical a casa nostra.

«Al llarg de tots aquests anys, han estat innombrables les peticions i suggeriments que se’ns han fet de tornar a posar en escena l’espectacle, per tal que els espectadors joves el puguin conèixer i els no tan joves que ja l’havien vist puguin tornar-lo a veure i a viure.», afirmava Joan Lluís Bozzo.

SI ESTÀS INTERESSAT EN ACTUAR-HI

Has d’enviar el teu currículum i fotografia de cos sencer a miquel@dagolldagom.com abans del 15 de febrer. La primera prova consistirà en interpretar un tema d’Albert Guinovart acompanyat pel pianista de Dagoll Dagom. Les primeres audicions seran entre el 25 de febrer i el 10 de març.

Escrito por
Artículos relacionados
4 propostes per viure el Nadal als escenaris

4 propostes per viure el Nadal als escenaris

Ets d’aquelles persones que l’1 de setembre ja es posen l’All i want for Christmas is you de Mariah Carey, el Last Christmas o que escolten fins a l’infinit les […]

8 cites per celebrar Nadal a Barcelona

8 cites per celebrar Nadal a Barcelona

1. L’encesa dels Llums de Nadal  La inauguració oficial de Nadal comença cada 28 de novembre amb l’encesa dels llums, que il·luminaran els carrers de la ciutat fins al 6 […]

Comentarios
  • Teresa Cruz Villaescusa

    Doncs jo, que passo dels 50 i soc una sentimental, si puc la tornaré a veure per 3er. cop. De fet fa 30 anys que la estic veient, fins i tot tinc una filla que es va presentar al casting. Es una obra preciosa que no et deixa mai d’emocionar. Desitjo molt d’èxit per aquest retorn al Victória!

    Responder
    28/07/2014
  • Albert Genover
    Albert Genover

    Tot i que m’alegro molt de tornar a tenir el vaixell en marxa, fa uns dies vaig escriure en el meu blog reflexionant sobre la falta d’imaginació i creativitat en el sector musical de casa nostra. Ara Dagoll Dagoll, en un gest més que previsible em dona la raó: l’innovació i el risc es per als petits i valents, no pels grans ni reputats

    Responder
    28/01/2014
    • Comunicació
      Comunicació

      Totalment d’acord, Albert! El musical de gran format és un gènere car i molts pocs poden, i si poden, volen, produir-lo. De moment, Barcelona va fent marca de ciutat de musicals de petit format. La indústria de les grans produccions la varem enviar tota a Madrid. No obstant, darrerament han sortit projectes i companyies de musical molt interessants a la nostra ciutat.

      Responder
      28/01/2014
¡Enlace copiado!