El Teatre Nacional de Catalunya presenta la nova temporada

Redacció

El Teatre Nacional de Catalunya ha presentat la programació de la nova temporada 2018-2019 i la seva voluntat de continuar, segons han informat en roda de premsa, «com a servei públic dedicat al creixement cultural de la ciutadania i de ser cada dia més proper a tots els públics».

La nova temporada tindrà 27 espectacles (la temporada actual en té 24) dels quals 18 són d’autors contemporanis vius; es faran 377 representacions (la present temporada en té 340) i un total de 256 artistes pujarà a l’escenari al llarg de la temporada (124 dones i 132 homes).

També encetarà un nou projecte de Teatre per a Joves de 12 a 18 anys «amb la voluntat d’acostar-los al fet escènic amb temàtiques més properes a les seves realitats». Els títols d’aquest cicle seran: Youth#4, de Didier Ruiz i producció del TNC i Obra Social “la Caixa”, Amanda T, d’Àlex Mañas i producció de la Sala Atrium, i El futur, d’Helena Tornero i producció del TNC i Teatre en Xarxa.

Dintre del projecte pedagògic, es continuarà amb les Escoles Tàndem, a l’escola Ramon Llull de Barcelona i amb la col·laboració de la Fundació Catalunya – La Pedrera, i es començarà a oferir Tallers per a escoles de primària. També segueix El TNC Petit, una programació adreçada especialment als més petits «per fer de l’assistència al teatre una activitat familiar i quotidiana», han declarat. Els títols per als més menuts seran: Amour de Marie de Jongh, Petits prínceps de Mumusic Circus i La gallina dels ous d’or de Zum-Zum Teatre.

A nivell internacional destaca l’estrena de Kind, de la companyia belga Peeping Tom. I, a la Sala Gran, Els jocs florals de Canprosa, de Santiago Rusiñol i direcció de Jordi Prat i Coll; La bona persona de Sezuan, de Bertolt Brecht amb direcció d’Oriol Broggi i El gran mercado del mundo, de Calderón de la Barca amb  direcció de Xavier Albertí. A la Sala Petita i Tallers, entre d’altres, destaca Kassandra de Sergio Blanco i direcció de Sergi Belbel.

El TNC ha volgut dedicar l’epicentre patrimonial de la temporada 2018-2019 a Santiago Rusiñol i el seu relativisme ideològic. Segons han exposat a la presentació, han volgut resaltar «l’aparent ambigüitat que probablement hauríem de percebre com el ferm compromís crític d’un artista contra la invenció de veritats col·lectives i la seva instrumentalització política».

Les paraules que presidiran la propera temporada 2018-19 són «dogma» i «llibertat». Xavier Albertí, director artístic del TNC, ha dit en la roda de premsa que “la dimensió simbòlica dels éssers humans és un laberint tan fascinant com irresoluble. Si hi ha dos conceptes fàcilment inflamables en aquest laberint del qual no ens podem sostreure, és probable que siguin aquestes dues paraules”.

Mònica Campos, directora executiva del TNC, ha explicat els nous preus de les entrades generals (1 € més que la temporada actual); els abonaments, que van dels 45 € als 150 € i que ofereixen fins a un 43% de descompte, i els nous avantatges exclusius per als abonats. Ha destacat que els nous preus permetran al TNC continuar amb la seva missió de servei públic i així possibilitar que cada dia més persones puguin accedir a més espectacles de teatre i, en definitiva, a la cultura.

La directora executiva també ha anunciat que els abonaments estan a la venda des del 17 de maig, i ha agraït el suport del públic més fidel, gràcies al qual s’assoleix el rècord històric d’espectadors abonats al TNC: 5.219 persones s’han abonat a la temporada 2017-2018.

Escrito por
Redacció
Archivado en
Artículos relacionados
Comentarios
  • Pau Rosell Simón
    Pau Rosell Simón

    Quina gran temporada ens espera… molta merda!

    Responder
    21/05/2018
¡Enlace copiado!