West Side Story. El Musical

West Side Story. El Musical

Tras el éxito en Madrid se estrena en Barcelona la versión original íntegra del musical West Side Story, de la mano de SOM Produce, productora de Billy Elliot, Priscilla o Cabaret, y coincidiendo con el Centenario de Leonard Bernstein. Ésta es la versión con la que este musical mítico debutó en el Winter Garden Theatre (Broadway, 1957).

West Side Story es uno de los musicales más importantes y representativos del teatro universal. La partitura es de Leonard Bernstein y Stephen Sondheim, reconocida como una de las mejores en la historia de los musicales. El texto de Arthur Laurens continúa siendo tan actual como el primer día y las coreografías originales de Jerome Robbins ocupan un lugar de honor en la leyenda del baile contemporáneo.

Sinopsis

En West Side StoryArthur Laurens transporta el Romeo y Julieta de Shakespeare a la ciudad de Nueva York, en donde dos jóvenes enamorados se ven atrapados por el enfrentamiento entre dos bandas callejeras, los “Americanos” Jets y los Puertorriqueños Sharks. Su lucha por sobrevivir en un ambiente de odio, violencia y prejuicios se transforma en una de las historias más emocionantes, desgarradoras, bellas y relevantes del teatro musical.

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Núria Grífol Guitart

  Ens ha agradat molt, és molt xulo deixar-se emportar pel clàssic de Broadway i emocionar-se amb els balls, cançons i música en directe de l’orquestra present en dos llocs de l’escenari.
  Preciosa, com sempre, però diferent de com la recordava, la meravellosa i colorida «Amèrica», que aquesta sola escena ja paga la pena venir a veure l’obre. S’ha de fer esment especial al talent de tots els actors i sobretot a la veu sublim de la Talia del Val.

  17/02/2020
 • Maria

  L, espectacle m, ha agradat! Bé, els trossos que varem poder veure.
  La meva queixa es en concret al palco 7 als seients elevats de darrera,el preu molt elevat i amb una visibilitat quasi nula, si volen vendre aquest seients com a mínim s, haurien d, oferir a meitat de preu i especificant que hi ha mala visibilitat, després l, usuari ja triarà l, opció que li vagi més bé. Sincerament ens vam sentir estafats.

  16/02/2020
 • Belen

  Excelente escenografía. Creo que al ser una banda americana vs. una banda puertorriqueña mínimo se debería intentar imitar un acento centroamericano para mejor interpretación del personaje + transmitir a la audiencia mejor el contexto.

  08/02/2020
 • Raquel

  Magnífico todo. Un gran trabajo

  02/02/2020
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola

  Una obra rodona en tots els sentits. El director, amb el material original de Robbins i la complicitat d’una companyia lliurada, aconsegueix que el muntatge tingui dinamisme i les coreografies volin contagioses a l’so de la música correctament dirigida per Gaby Goldman. Tot l’elenc d’actors, actrius, ballarins i ballarines demostren el seu gran talent actuant, ballant i cantant a la vegada. però per impressionant, l’escenografia. Aquest no és un petit espectacle, sinó que és una gran producció. En definitiva, un musical totalment recomanable a tots els amants dels musicals, però també a aquells espectadors que vulguin passar una molt bona estona al teatre. No dubteu en anar-hi i gaudir d’aquest gran musical. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2020/01/24/west-side-story/

  25/01/2020
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Después de ver la obra solo puedo decir: ESPECTACULAR!
  Llega a BCN uno de los musicales más icónicos de todos los tiempos y nos llega con una versión que recupera pro primera vez en nuestro país la versión original de Broadway!
  Algunos cambios he notado respecto a la película pero lo he disfrutado muchísimo!
  Las voces de los protagonistas espectaculares! La coreografías magistrales! La adaptación de las canciones al castellano o fabulosas! Me ha encantado!
  Atención a la gran escenografía! Al gran trabajo de vestuario, de iluminación y con una gran orquesta en directo!
  Por poner alguna pega (aunque para mi no ha sido un problema) comentar que la obra contiene varias palabrotas y una escena de violacion demasiado explícita para mí gusto para ser un musical donde había niños en platea…
  Por lo demás todo maravilloso!

  11/01/2020
 • miguel

  Maravillosa y espectacular esta version del musical con unos cantantes,bailarines y musicos que estan a la altura de las grandes producciones del west end.
  Mi proxima parada sera A chorus line y El medico.Espero que sigan respetando la musica en directo y no nos den gato por libre como tantas veces.Con este musical han demostrado que no es tan dificil mantener la musica en directo.Muchas gracias.

  04/01/2020
 • Raquel

  Me ha encantado, 100% recomendable. Increíbles interpretaciones y voces. Bailes maravillosos. Ideal para pasar un rato agradable y ameno. Además, hay que reconocer el gran papel de la orquesta en directo.

  29/12/2019
 • Nàyade

  Vam anar el 28 de Desembre amb les meves filles de 8 i 12 anys. Haig de dir que no és una obra gens adequada per nens a partir de 7 anys com indiquen, crec que hauria de ser una obra per més de 13. Hi ha molt insult, violència i una violació massa explícita. Per altra banda, la meva crítica com adulta és que, malgrat han volgut ser fidels al guió original, podrien haver fet certa aproximació a una visió menys mascista, cada espectador treurà les seves conclusions però a mi m’ha mancat aquest punt.

  29/12/2019
 • Javier
  Javier

  WEST SIDE STORY I EL TEST DE BECHDEL. Estem davant d’un clàssic i supera folgadament les expectatives. Conec totes les melodies instrumentals i vocals, ja que el CD sonava sovint al meu cotxe fa anys. I la versió de Barcelona és fidel i emocionant, amb algunes variacions respecte a la versió filmada que després he comprovat que eren les originals a la versió teatral del 1957.

  Això és, el famosíssim tema «Amèrica» no és un ball de rèpliques i contrarrèpliques entre homes i dones, sinó que aquí només intervenen dones. I amb aquesta diferència, l’obra passa el Test de Bechdel i la pel·lícula no. Aquest test valora la representativitat de les dones en una obra i exigeix que dues d’elles parlin entre si de temes no relacionats amb homes. Touché, en una obra del 1957.

  També difereix de la pel·lícula la ubicació de «Cool» i de «Officer Krupke», amb la sorprenent situació que la segona part, en mig del drama, acumula els dos únics números humorístics. Pur Shakespeare, humor i drama, en una decisió també de 1957.

  Aquest Romeo i Julieta segueix captivant-nos pels seus valors clàssics: amor a primera vista, prejudicis, complicitats, morts, la traició justificada d’un dels personatges…

  Per cert, vaig anar al teatre en família i amb una nena de 10 anys, que jo considero molt intel·ligent. La funció no està recomanda per menors de 12: es diuen paraulotes (però també es diuen al carrer) i hi ha l’escena de la humiliació, tocaments i intent d’abús d’Anita. Aquesta ens permet, un cop acabada la funció a la cafeteria, que treiem el tema amb la joveneta i parlem de què els abusos són tota forma de faltar el respecte a les dones.

  Una funció, doncs, educativa. I passa el test de Bechdel. I de 1957.

  24/12/2019
Artículos relacionados
'West Side Story' mantiene viva la llama de Romeo y Julieta

'West Side Story' mantiene viva la llama de Romeo y Julieta

12 noviembre 2019

El Teatre Tívoli acoge esta temporada todo un clásico del teatro musical como es West Side Story. Una producción de SOM, considerada como una de las productoras más potentes de […]

De Hollywood a Broadway y viceversa: una fuente de inspiración

De Hollywood a Broadway y viceversa: una fuente de inspiración

9 diciembre 2021

Que el teatro musical siempre ha buscado fuente de inspiración externa es una certeza desde sus orígenes, cuando en los años 30 los musicales de Broadway dejaron de ser una […]

¿A qué actor catalán ha felicitado Stephen Sondhheim?

1 junio 2020

Pocas personas se vuelven referentes indiscutibles de un sector como lo es Stephen Sondheim al teatro musical. El prolífico compositor y letrista estadounidense cumplió 90 años el pasado 22 de […]

Grup Balañá lanza el primer abono para musicales de Barcelona

Grup Balañá lanza el primer abono para musicales de Barcelona

24 julio 2019

Barcelona se prepara para recibir una gran lluvia de musicales internacionales de gran éxito. Si la temporada que dejamos atrás ha venido marcada por el suceso mayúsculo de propuestas como […]