Victòria

Victòria

Emma Vilarasau protagoniza una historia de amor acompañada de un gran reparto.

SINOPSIS

Victòria, una mujer que vive en la Barcelona de 1951, protagoniza un triángulo amoroso en medio de la lucha política clandestina. Ella no sabe que la necesidad le obligará pronto a tomar partido entre las ideologías permitidas y las prohibidas… El último texto de Pau Miró, una de las voces más destacadas del panorama teatral contemporáneo catalán.

Recomendada a partir de 14 años.

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Josep Via Santacana

  Magnifica una historia de persones absolutament normals en situacions excepcionals que serveix per descobrir com es la gent en realitat.Una historia que ens es propera dons encara arrastrem lo que podiem dir efectes col.laterals.Per mi lo millor de la obra es que respira autenticitat, credibilitat, la protagonista que no vol problemes sino viure tranquila i que va descubrint que la realitat cal no esquivarla.L´engany, secrets, la lluita per ideals, la indiferencia,l´egoisme pensar nomes en el profit propi, la lluita i la necesitat de no oblidar, tot aixó i molt mes es Victoria.Per mi secundari, que l escenari gran del TNC dongui cabuda a una barberia espectacular en un barri com l´anomenat barri chino, en aquells anys poc creible pro no importa.L´aprofitament de la amplitud del escenari per mi destaca quan esta buit, nomes en la presencia dels personatges, i les seves paraules, la força del text per sobre de qualsevol parafernàlia.A mi m´ha trasmes emoció i al mateix temps reflexio, tot sense cap necesitat de exagerar en les situacions dramatiques, es en la contençio del relat aon esta per mi un altre merit i una millor manera de arribarme al mi el contingut. Un treball perfecte per mi de Mercè Aránega, una continguda pro in crescendo Emma Vilarasau en un paper a les Antipodes del seu a Infamia, demostrant la seva valua com una de les grans del nostre pais. Els demes tots com cal donant el tipo apropiat a cada personatge. De nou destacar també aquesta vegada a Max Glaenzel amb una escenografia feta a mida.Absolutament recomanable per tothom que tingui interes en coneixer una epoca que no hem abandonat del tot i aon la memoria historica cal refirmarla .

  14/05/2016
 • Josep OS

  Avui al TNC he vist aquesta obra que Pau Miró ha
  escrit i dirigeix. Ens parla de corrupció, amor, por a parlar i repressió en una Barcelona dels anys 50. L’acció passa en una barberia que la dona en quedar vídua decideix continuar amb el negoci que tenia del seu marit. El text amb llargs diàlegs m’ha semblat mancat de força i en molts moments poc creïble el que condueix al fet que resti lluïment a aquest repartiment de luxe amb què compte l’obra, tot i que la interpretació m’ agradat. L’escenografia espectacular, però la barberia massa gran si vol ser un reflex del que en aquells anys hi havia. Molt bé el vestuari d’acord amb l’època. No dic que no m’hagi agradat, perquè no és així, però m’ha faltat força i més contundència en els diàlegs.

  12/05/2016
 • Jordi Camprubi

  Encara que la nit de l’estrena va donar una mica la impressió que al principi els actors estaven una mica encarcarats, tal com va anar avançant l’obra van adquirir comoditat i convicció i van acabar fent una representació rodona.
  La història, realista i commovedora a la vegada, local, però també universal. Els personatges complexes, amb els seus dubtes i contradiccions, una escenografia molt brillant i una actuació in crescendo fins a «l’explosió» de la Vilarasau.
  Bravo!

  05/05/2016