Todo lo que necesitas para ir al teatro

Monopoli

A partir de 17,50€
Comprar Entradas
Monopoli
PROMOCIÓN VENTA ANTICIPADA: Entradas a 17,50€

Mar Monegal, autora de Ramon (Premio de la Crítica en el Mejor Texto 2019) ahora presenta Monopoli (Texto ganador del X Combate de Dramaturgia de Temporada Alta 2020). Una nueva comedia dramática que forma parte del tríptico sobre la generación perdida.

Sinopsis

La burbuja inmobiliaria y las crisis económicas encadenadas, han dejado a Pol y Montse en una situación incierta, muy lejos de las expectativas que tenían hace veinte años cuando eran universitarios y compartían piso de estudiantes.

Pol y Montse son el prototipo de una generación que se crio en analógico para vivir en digital, una pareja de jóvenes-viejos, que cuando empieza a encontrar cierto equilibrio, recibe una carta donde les notifican que se les ha acabado el contrato de alquiler y que tienen tres meses para vaciar el piso y devolver las llaves.

Un espectáculo vibrante que interpela directamente al público, una partida divertida y demoledora que reflexiona sobre el valor del individuo, los límites de la libertad y como el capitalismo modifica las relaciones humanas. Una comedia dramática sobre el capitalismo.

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Carme Olle Rodriguez

  El text es genial i els intèrprets aconsegueixen fer-se protagonistes absoluts de l’obra i que el públic participi mes enllà de ser espectadors.
  Una molt bona direcció

  19/01/2022
 • Marina Prat

  Em va encantar de principi a fi.
  Lleugera però amb grans veritats, divertida però crítica. Com sempre Mar Monegal escriu un text molt equilibrat, bonic i proper.
  I els actors estan fantàstics els dos.
  Quan es reuneix un bon text, bona direcció, bons actors i un bon equip, surten aquestes petites perles que tothom hauria de veure.
  No us la perdeu!

  Moltes felicitats a tot l’equip!

  19/01/2022
 • Elisabet Ferré

  Molt recomanable!!
  Una tragicomèdia molt propera, un text espectacular i una interpretació que ens atrapa des del primer moment.
  Una obra que ens toca a totes, una realitat a l’escenari.
  Emocionant i divertida, la recomano molt

  18/01/2022
 • ENEACLOWN Artísta

  Recomenable a més no poder!

  18/01/2022
 • ENEACLOWN Artísta

  Sabeu allò que d’una cosa/persona us agrada tot? Doncs això «Monopoly». El guió, la direcció, els intèrprets…
  El món de la parella, els diners, el pis petit, els meus gustUs vers els teus… Va, jugo al Monopoly amb aquest equip sí. Si us agrada aquest món no us la perdeu. Tot, m’agrada tot, ella , ell, elles ….TOT.

  18/01/2022
 • Marc

  Després de les sorprenents i recordades «Oxígen» (2012) i «Ramon» (2019, Premi de la Crítica a Millor Text Teatral), amb «Monopoli», Mar Monegal es consolida com una de les dramaturgues de referència al panorama teatral català.

  «Monopoli», text guanyador del «Torneig de Dramaturgia al Temporada Alta 2020», és un text molt divertit, però a la vegada punyent i compromès, doncs suposa una àcida crítica al capitalisme actual, però que a la vegada ens confronta amb el pitjor que podem treure com a éssers humans.

  En quant a la interpretació, ens trobem un Eduard Buch i una Sara Espígul increïbles, magníficament dirigits per la mateixa autora i per en Josep Galindo, que «fan volar» el text fins a situar els espectadors dins del muntatge i del joc escènic, i que imprimeixen al text un ritme trepidant.

  En quant al muntatge, seguint la línia oberta amb «Ramon», que vam poder veure a la mateixa sala Atrium, és un muntatge dinàmic i acurat, que inclou unes projeccions magnífiques, que reforcen el text i el muntatge, però sense convertir-se en protagonistes del mateix, com veiem actualment massa vegades a la escena teatral catalana…

  En resum, un text genial, amb un actor i una actriu en estat de gràcia, i un muntatge dels que recordarem durant força temps…

  No us el perdeu…

  17/01/2022
 • Marc

  D

  17/01/2022
 • Laura Vila

  Em venen tres paraules: subtil, polit i enginyós. I una pregunta: Com s’arriba aquest nivell de nitidesa?

  M’ha agradat molt poder tornar a veure i recuperar allò que va funcionar en l’espectacle de Ramón, com per exemple, les projeccions. La subtilesa en identificar de manera ràpida i concreta allò que necessita un actor/actriu o un espectacle i la humanitat; el tempo i el dinamisme que hi ha durant tota la peça, un ritme que dona al centre de la diana i una actriu i un actor que saben perfectament com agafar i tirar el dard per donar al centre d’aquesta diana.
  M’ha semblat molt encertat i original que la història giri entorn d’una partida de monopoly, és molt clarificador i dona una direcció concreta a l’obra; m’ha agradat poder veure el canvi generacional amb els dos monopolys i tot el joc que pot arribar a donar un JOC!!
  L’inici genera expectativa i el que ve a continuació, és molt llunyà al que m’imaginava.

  Em quedo amb la precisió del tempo, l’energia i la manera en com tot està interrelacionat, formigues molt petites treballant juntes a temps complet durant tota l’obra. Tot queda perfectament recollit i tancat.

  Moltes felicitats!

  15/01/2022
 • Georgina Aragall servitje

  L’he recomenada! Em va semblar un espectacle brillant. Crec que el format del guió, el tempo i l’escenografia així rollo «brechtiana» es un encert total. Menos es más.

  Em va ENCANTAR amb majúscules el vincle i la relació de connexió que els actors respiraven i sincerament, un encert escollir a la Sara Espígul i al Edu Buch com a personatges.

  Em va semblar una temática ( per desgracia) massa actual, real i que avui en día preocupa i perturba a joves i grans.

  D’altra banda la relació entre Monopoly i Monopoli em va semblar sorprenent, molt eencertat.Els últims moments audiovisuals quasi ens roben una llagrimeta a mi i a la meva parella sent un espectacle dinámic, cómic amb un subtext emotiu i conmovedor.

  M’encanta el Monopoly i m’hi vaig veure massa reflectida amb la Montse ,em va robar masses somriures.
  Una actuació molt propera i sincera.

  Un encert i moltes felicitats!

  14/01/2022
 • angels torrent beltran

  100% recomanable, la proposta, l’escenografia amb la integració de les imatges, m’ha impactat molt el text. La interpretació és brillant, molt propera i plena de veritat. He rigut i m’ha sorprès el vertigen que va adquirint. No us la perdeu, és una opció segura per passar una bona estona.

  14/01/2022
 • Jordi

  Magnífica obra! Un text fabulós, directe, clar, passa volant. Vaig riure molt, i alhora està ple de crítica punyent que fa pensar. Comença amb la innocència de la partida de monopoli i tot es va tornant més perillós. Interpretacions amb tota la veritat. M’he sentit com si fos amic dels protagonistes. Imatges, música. Tot. Molt i molt recomanable!

  14/01/2022
Artículos relacionados
11 propuestas par ver en los Teatres de Proximitat de Barcelona

11 propuestas par ver en los Teatres de Proximitat de Barcelona

Hace 3 dias

Els onze espais escènics que conformen la xarxa de Teatres de Proximitat ‘On el teatre batega’ han presentat les obres que protagonitzaran la cartellera durant aquesta recta final de la […]