Todo lo que necesitas para ir al teatro

L'onzena plaga

L'onzena plaga

TRILOGÍA: TOT PELS DINERS

Con Mammón, Cleòpatra y L’onzena plaga dibujamos el mapa de los límites íntimos acerca de lo que estamos dispuestos a hacer por dinero. La cultura, el entorno social y la vida de pareja articulan temáticamente los tres espectáculos, unidos por el hilo conductor de uno de los personajes, Dylan Bravo. Se presentarán consecutivamente de Abril al Junio en el Espai Lliure. Un proyecto en coproducción del Teatre Lliure y La Brutal.

L’ONZENA PLAGA:

Una pareja, que no puede separarse por motivos económicos, intenta mantener una apariencia de normalidad hasta que un elemento tóxico sale a la luz y revela la podredumbre de su cotidianidad más íntima.
Esta obra no desea hablar de la pareja, sino de cómo la estructura mercantil lo destruye todo. Cuando llega la undécima plaga, no te queda más remedio que cerrar bien las persianas, poner el Mesías de Händel y gritar muy fuerte.

Vídeo
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Llorenç Prats Canals
  Llorenç Prats Canals

  La Kompanyia del Lliure ens ha tornat a regalar una vivència extraordinària, Més enllà de l’obra, correcta i amb una estructura (mai el to, no se’m malentengui) de comèdia d’embolic. Una comèdia d’embolic tràgica. Més enllà del muntatge, més enllà de la presència, sempre impecable del David Selvas, aquesta generació d’actors joves i extremadament solvents ens ha tornat a submergir en un món (malgrat el tema) de frescor i autenticitat interpretativa. La veritat a l’escenari. Jo no sé a qui devem aquesta naturalitat (en el millor sentit de la paraula) amb què revesteixen una vegada darrera l’altra els seus personatges. Però beneït sigui!
  Avui, l’obra voltava entorn de la Mima Riera i ens ha demostrat ser una actriu extraordinària: ja, no demà passat, no, ja! Com dic sempre: que no t’espatlli mai l’ «ofici» Mima. Però podia ser qualsevol altre actor o actriu de la Kompanya (quin luxe) o d’altres, com la Bàrbara Roig davallant al fons del mar de Lampedusa; era aquesta obra, però podia ser Els Animals de Companyia de l’Estel Solé, posem per cas; era el Lliure, però podia ser la Sala Atrium. Estem de sort de conviure amb aquesta generació d’actors i actrius tan professionals, tan valents i tan autèntics.

  I deixeu-me celebrar, per acabar, l’esplèndida temporada que ens ha regalat el Lliure. Felicitats i gràcies a tots, que personalitzo en la saviesa del seu director Lluís Pasqual.

  13/06/2015
Artículos relacionados
'Tot pels diners': tres obras, un personaje común y cinco autores

'Tot pels diners': tres obras, un personaje común y cinco autores

7 abril 2015

El Teatre Lliure presenta el ciclo Tot pels diners, donde Marcel Borràs y Nao Albet dirigen Mammón, Ivan Morales Cleòpatra i David Selvas L’onzena plaga. Teatre Lliure, martes por la […]