Todo lo que necesitas para ir al teatro

Idiota

Idiota

Esta obra significa el retorno de Jordi Casanovas al thriller y la comedia negra tras las obras Un home amb ulleres de pasta y Sopar amb batalla. Un juego negro, divertido y macabro que situará al protagonista al límite de su paciencia y al límite de su razón. Un juego también para el espectador, que deberá resolver mentalmente cada uno de los enigmas y los obstáculos que se le presenten a nuestro protagonista.

SINOPSIS

Un hombre se presenta a unas remuneradas pruebas psicológicas. Lo que él piensa que será una manera fácil y sencilla de conseguir el dinero que necesita para resolver sus problemas económicos se convertirá en una auténtica trampa. Una atractiva psicóloga le formulará preguntas y enigmas que pondrán nervioso y que le obligarán a sacar lo mejor de si para evitar el fatal final.

Vídeo
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Josep Aguilera

  Costa fer una valoració d’aquesta obra per què a la mínima que parles de l’argument trenques la màgia per l’espectador. I aquest secretisme és un gran punt! Però, alhora, és un gran inconvenient per fer-ne una valoració! Tanmateix, ho intentaré tot i que seré molt breu. Molts enigmes i molts girs inesperats que enamoren en aquesta obra, on recomano que intenteu resoldre’ls des de la butaca.
  Dos grans actors coneguts brillant a l’escenari i sorprenent cada escena. Un argument molt enginyós i no ens oblidem de sumar-hi els moments tecnològics que aporten més intriga a l’obra. L’ambientació ha estat molt adequada i creïble. Tot i que, la vaig veure a Parets del Vallès crec que l’ambientació no varia. És una gran obra per veure-la en grup.
  Però com a tot misteri a l’estil Àgata Christie, cal preservar l’argument enigmàtic de l’obra i vigilar sempre amb el majordom [tranquils, no n’hi ha cap de majordom; només vull dir que ‘no tot és el que sembla’].

  18/05/2015
 • Jordi

  Avui he anat a veure l’obra amb la meva muller i ens ha agradat molt.
  Hi ha una cosa, però, que voldria fer arribar a l’autor i els actors: És realment imprescindible blasfemar de manera reiterada? No es poden fer servir altres expressions que no atemptin contra les creences de ningú? Ja sé que, malauradament, l’ús del renec és molt freqüent en l’actualitat, però a mi m’ofen i a altres persones, també. I encara que no està de moda dir-ho, em sembla que cal que ho sàpiguen.

  25/04/2015
 • Mr. Buyère
  Mr. Buyère

  El Casanovas més autèntic (Aquell que va signar «Un home amb ulleres de pasta» o «Les millors ocasions»). Aquell amant del suspens, aquell gamberro fan de les pel·lícules de Tarantino, signa «Idiota», un text que comença amb les pretensions de comèdia lleugera i et va sorprenent a mesura que avança la trama. Aquí ens agrada aquestes llibertats amb autenticitat que es prén aquest Casanovas, per això «Idiota» es totalment recomenable.

  21/04/2015
Artículos relacionados
El test de Jordi Casanovas para dejar de ser idiota

El test de Jordi Casanovas para dejar de ser idiota

17 abril 2015

Anna Sahun es psicóloga y tiene un objetivo: encontrar la manera de hacer que la gente deje de ser idiota. Ramon Madaula es el conejillo de indias, un hombre que […]