Todo lo que necesitas para ir al teatro

Blasted (Rebentats)

Blasted (Rebentats)

Pere Arquillué vuelve al Teatre Nacional de Cataluña como protagonista de esta cruda obra escrita por una de las autoras contemporáneas más reconocidas, Sarah Kane

En una lujosa habitación de hotel en Leeds, una chica de veintiún años se reencuentra con su antiguo amante, que está gravemente enfermo del pulmón. La joven soportará los abusos de este hombre que le dobla la edad, hasta que el peso de la violencia acabe reventando la intimidad del cuarto.

Cuando Sarah Kane estrenó Blasted, su insólito impacto sobre la sociedad británica convirtió muy rápidamente la obra en uno de los hitos teatrales más emblemáticas del siglo XX. El tiempo no ha hecho sino poner de relieve la extraordinaria calidad literaria de esta pieza dramática, que mantiene plenamente vigente su capacidad de forzar los límites escénicos para interpelarnos.

Fotos + fotos

Blasted (Rebentats)Blasted (Rebentats)Blasted (Rebentats)Blasted (Rebentats)Blasted (Rebentats)

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Avui al TNC he estat veient aquesta obra escrita fa 23 anys per la dramaturga Sarah Kane i que dirigeix ​​Alícia Gorina. L’obra té dues parts molt difrenciadas, la primera diríem més naturalista ens situa a l’habitació d’un hotel on un periodista homòfob i racista (Ian) passarà la nit amb una noia (Cate) a la qual ell li dobla l’edat amb per tal d’abusar d’ella. Amb una cruesa i violència extrema i un llenguatge explícit i per descomptat sense cap tipus de tabús se succeeixen tot tipus d’aberracions que jo no recordo haver vist mai en un escenari. A la segona part després de descobrir que l’hotel està enmig d’una guerra brutal i després de destruir l’habitació amb una bomba, un soldat que ha patit tota mena de vexacions, violacions i canibalisme les posa posa a la pràctica amb Ian. L’escenografia que en entrar m’ha semblat espectacular, quan ha començat l’obra m’ha fet canviar d’opinió ja que l’espectador ho veu tot a través d’una cortina que al meu parer dificulta veure-ho amb claredat i el pitjor en molts moments no se sentien bé els diàlegs (estava a la fila 4). Pel que fa a la interpretació incòmoda per als actors bàsicament per l’esforç físic que requereix, Pere Arquillué sobre qui recau tot el pes fa un excel·lent treball de la mateixa manera que la Marta Ossó. Blai Juanet tot i que el seu personatge queda en segon pla el treu amb nota alta. . Una obra incòmoda que segur generarà opinions molt dispars i que a mi no m’ha acabat de fer el pes. Després de gairebé dues hores d’aguantar la respiració agraeixes el fred i l’aire del carrer.

  13/01/2018

 • 12345

  Hèctor Fibla Ferrà

  Obra radical que trenca amb formalismes clàssics. Enllaça amb la tragèdia però va al moll de l’ós. Arquillué destaca amb un paper brutal, la resta del repartiment força bé.

  22/01/2018

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  una obra que et fa reflexionar sobre l’alter ego i les ganes de venjança dels éssers humans. Incòmoda, directa, intensa, punyent i difícil de digerir. Obra molt dura però captivadora, q produeix rebuig i al mateix temps atrau. Excel·lent Pere Arquillue i magnífica Marta Ossó. Vaig sortir conmocionada. No sabria explicar molt bé el que havia viscut a la sala petita del TNC. Per saber-ne més https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2018/02/02/blasted-rebentats/

  02/02/2018

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Iba a ver a Blasted con muchos comentarios de compañeros que me habían avisado que era una obra muy dura, incomoda de ver y transgresora. Y no digo que no lo sea. Pero con tanto comentario me la había imaginado mucho peor. Y aunque lo que cuenta es brutal no me ha terminado de impactar porque iba preparado.
  Sarah Kane nos trae la historia de un periodista racista, homófono y enfermo de cancer de pulmón que se cita con su amante a la que triplica su edad y que parece padecer un leve retraso en un hotel. Básicamente para abusar de ella y desatar sus instintos más primarios.
  En la segunda parte explota la guerra y un soldado que ha padecido todo tipo de humillaciones con torturas, violaciones y canibalismo entra en escena para desatar toda su rabia.
  Solamente voy a valorar la valentía de Pere Arquillué para interpretar el personaje que le toca. Ha estado soberbio.
  Del resto mejor me callo porque no me ha acabado de entrar…

  07/02/2018

Artículos relacionados