Shakespeare torna al parc amb “un cant a la llibertat i l’amor”: ‘Al vostre gust’

Una comèdia de William Shakespeare, a l’aire lliure, amb entrada gratuïta i públic en 360º: ja és estiu i la companyia Parking Shakespeare torna a l’espiral dels til·lers del parc de l’Estació del Nord amb Al vostre gust, del 16 de juliol i el 2 d’agost a les 19h, amb excepció dels dimecres.

L’obra –en anglès As You Like It–, és coneguda com una de les més divertides de l’autor i té com a tema central el paradís perdut i retrobat, la recerca d’Arcàdia, aquí anomenat el bosc d’Arden, emblema de la innocència i l’edat d’or. A més del conflicte familiar al voltant de l’herència i l’ambició de poder, el text tracta també la confrontació de la vida del camp i de la cort, essent el bosc un espai on els personatges, que hi arriben per diferents raons, hi troben certa harmonia. Un bosc que acostuma a ser hivernal que ha quedat transformat en un ambient càlid estiuenc, vestint els actors frescos amb un total look de flors hawaianes.

TEATRE_BARCELONA-parking_shakespeare-2015-al_vostre_gust-neus_riba-REVISTA_3

AVENTURES I POESIA

Com és tradició, cada temporada és un director diferent el que es posa al capdavant de la proposta: aquest any l’encarregat de versionar i dirigir el muntatge ha estat ha estat Llàtzer Garcia. Explica que els va proposar aquest text fa un parell d’anys, perquè és la seva obra preferida del dramaturg i, de fet, la primera que en fa… “I potser l’última!”, fa broma. “Si feia un Shakespeare, havia de ser aquest”, assegura, ja que a més de ser el seu Shakespeare preferit, confessa que hi té una relació molt personal, ja que el text dóna nom a la companyia que dirigeix Garcia, Arcàdia.

TEATRE_BARCELONA-parking_shakespeare-2015-al_vostre_gust-neus_riba-REVISTA_6

“És una comèdia diferent, de fet és com un relat d’aventures, s’inicia com una tragèdia i la comèdia comença en el tercer acte. I, enmig, hi ha una part poètica, com el que és probablement un dels millors monòlegs del teatre”: El món enter és com un escenari; homes i dones no són més que actors, cita Garcia. “L’obra és un cant a la llibertat i a l’amor, i n’hi ha poques com aquesta”, conclou.

EL PES RECAU EN ELS ACTORS

L’adaptació del text ha consistit en sintetitzar-lo i fer l’actuació “molt popular, per a que arribi a tots els espectadors” que els envolten. També han canviat el final, obviant la part final molt pròpia de l’època en la que “els dolents havien de penedir-se o morir”. “Shakespeare era molt modern i fa el que vol, presentant un conflicte i deixant-lo de banda, després. Al final fa una petita revelació per tancar-ho, segurament perquè aleshores havia de ser així, però ho hem adaptat, deixant més de banda la part fosca de la cort per centrar-nos en el bosc, on tots són més feliços”, relaten.

TEATRE_BARCELONA-parking_shakespeare-2015-al_vostre_gust-neus_riba-REVISTA_5

El fet de que l’escenografia sigui el propi bosquet del parc –molt adient– i de que només es conti amb el text i els actors, “potencia al màxim l’obra”, expliquen. Apareixen 16 personatges, als que donen vida 11 actors: els habituals de la companyia Òscar Boix, Mireia Cirera, Ester Cort, Adrià Díaz, Pep Garcia-Pascual, José Pedro García Balada, Carles Gilabert, Santi Monreal i Ricard Sadurní, i les incorporacions de Muguet Franc i Vanessa Segura.

UN MUST DE LA CIUTAT

Nens de casals que queden embadalits, veïns fidels que els veuen cada any i passejadors de gossos que s’hi troben per casualitat i hi tornen l’endemà, sense gos, per a gaudir de l’espectacle. Com bé demostraven els petits dels casals que es miraven, asseguts i en silenci, el passi d’un parell d’escenes que la companyia ha representat per la premsa, la proposta atrau a tot tipus de públic i enganxa els més petits. El director de la companyia Pep Garcia-Pascual explica que un dels seus objectius és “guanyar espectadors pel teatre”, en general, atraient públic no habitual dels escenaris, a més dels teatrerus que fan una pausa del Grec per deixar-se caure per l’alternativa estival.

L’any passat van arribar als 1.000 espectadors a l’última funció de Molt soroll per res, amb una mitjana d’uns 300 diaris, així que podem dir que la companyia i el seu projecte s’ha consolida a la ciutat, que els coneix i els espera.

TEATRE_BARCELONA-parking_shakespeare-2015-al_vostre_gust-neus_riba-REVISTA_1

Entre els programadors, es troben també amb que els contracten abans de veure l’obra, per la qual cosa aquest any tenen tres bolos aparaulats abans d’estrenar el muntatge: “Demostra que creuen en el projecte. Això és encara més un repte, però per això hi treballem”, valora Garcia-Pascual, satisfet.

VÍDEO I FOTOGALERIA

I per anar fent boca, us deixem un vídeoreportatge i una galeria amb les primeres fotografies de l’espectacle:

TEATRE_BARCELONA-parking_shakespeare-2015-al_vostre_gust-neus_riba-REVISTA_2

TEATRE_BARCELONA-parking_shakespeare-2015-al_vostre_gust-neus_riba-REVISTA_9

TEATRE_BARCELONA-parking_shakespeare-2015-al_vostre_gust-neus_riba-REVISTA_4

TEATRE_BARCELONA-parking_shakespeare-2015-al_vostre_gust-neus_riba-REVISTA_7

TEATRE_BARCELONA-parking_shakespeare-2015-al_vostre_gust-neus_riba-REVISTA_10

Trobareu tota la informació i horaris a la fitxa de l’espectacle:

Vídeo: Albert Ibáñez

Text i fotografies: Neus Riba

Artículos relacionados
La Bella Otero desafía el verso a 'Prosopopeya'

La Bella Otero desafía el verso a 'Prosopopeya'

La compañía La Bella Otero, formada por Emma Arquillué y Pablo Macho Otero, presenta su nuevo espectáculo: Prosopopeya, una pieza multidisciplinar en verso que habla de la identidad y que […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!