Pep Bou estrena Bombollavà al Lliure

Comunicació

portadeta_blog_pepbou

Lluís Pasqual s’ha mostrat “mega-súper-content” de presentar a la fi l’espectacle Bombollavà, creat i dirigit per Pep Bou. La passada temporada es va quedar fora de la programació del Teatre Lliure per culpa de les retallades, i l’han volgut recuperar per aquestes dates nadalenques.

LA PERSISTÈNCIA D’UN FONÀMBUL

“En Pep ha aconseguit viure del que fa: bombolles. La cosa més efímera, voluble, palpable, profunda i metafòrica del món”, afirmava el director artístic del Teatre Lliure, durant la presentació de l’espectacle. Amb “Bombollavà”, Pep Bou ha dut a terme un procés d’experimentació i recerca per sorprendre i innovar en un llenguatge escènic singular i inimitable que porta treballant des de l’any 82.

L’artista ha triat el símil del seu espectacle amb el dels fonambulistes del circ, però canvia la corda tensa per la fina pell de les bombolles. “Treballar amb bombolles és un risc, fa aturar el temps a l’espectador mirant les formes que es produeixen. Tenen un gran component de fragilitat i bellesa”, comentava Pep Bou.

pepbou2

MIRANT CAP AL CEL

En una sola funció pot arribar a fer fins a 300 bombolles. La fórmula la troba amb una barreja perfecta d’aigua sense tractar provinent del pou de casa seva, una dosi de sabó de rentavaixelles i una mica de glicerina. El clima també hi juga un factor determinant.

Per a Pep Bou el més important de la sala són els corrents d’aire, la pols, la humitat i la temperatura. Qualsevol ambient es transmet a la bombolla, i per això, argumenta, cada funció és diferent. Assegura que amb el fred que patim a Barcelona aquests dies les bombolles s’assequen ràpid, motiu que l’obliga a reconfigurar l’espectacle cada dia.

COM SONEN LES BOMBOLLES?

Les bombolles tenen un llenguatge sonor peculiar, i Pep Bou considera que és el de la música. Per això l’acompanya una orquestra en directe que posarà la nota musical a Bombollavà. La banda sonora s’infuencia de molts estils, èpoques i compositors, desde Txaikovsky a Xavi Lozano, triats amb la visió personal del músic Dani Espasa.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Consulta la Fitxa amb tots els horaris, preus i fotografies AQUÍ

  • Del 4 de desembre al 4 de gener
  • Teatre Lliure de Montjuïc
  • Durada: 1h 20’ sense pausa
  • 15/12 col·loqui amb la companyia
  • HORARIS: De dimarts a divendres a les 20:30h / Ds i Dg a les 18h.
Escrito por
Comunicació
Artículos relacionados
Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!