Del 17 de maig al 4 de juny el Teatre Akadèmia estrena a Catalunya One arm de Moisés Kaufman amb direcció d’Agustí Estadella. La peça és un relat curt que Tennessee Williams va escriure l’any 1942, i que vint-i-cinc anys després va adaptar al cinema, tot i que la versió cinematogràfica va resultar massa provocativa i mai va ser produïda. Mig segle després, Moisés Kaufman recupera el relat curt i el guió cinematogràfic i els fusiona en aquesta versió teatral.
One arm explica la història d’Ollie Olsen, un jove mariner ex-campió de la Flota del Pacífic, després del devastador accident que el fa acabar amb la seva carrera de boxa. Olsen, que es creia invencible, ara veu com es trenca de forma irreparable. Quan s’adona que el seu cos mutilat és una mercaderia molt preuada per alguns homes homosexuals, es converteix en el venedor del seu propi cos per tal de sobreviure.
Isidor Barcelona, Xavier Capdet, Oriol Garrido, Miquel Malirach, Aurea Márquez, Eleazar Masdeu, Joël Minguet, Esteve Mulero i Carles Roig componen el repartiment que dona vida als diferents personatges -tots ànimes solitàries de l’Amèrica dels anys 60- amb qui Ollie s’anirà trobant i amb els que descobrirà una inesperada oportunitat per a la redempció.
One arm, escrita per Tennessee Williams l’any 1942, es va adaptar a la gran pantalla 25 anys més tard. Tot i això, el guió va resultar massa provocatiu per als estudis de Hollywood dels anys 60 i la peça mai va arribar a veure la llum. L’obra, dramàtica i complexa, parla de la pèrdua, la redempció, el perdó, l’autoconeixement i, com no podia faltar en una obra de Williams, de l’homosexualitat i la identitat personal.
«Williams representa sense censura els aspectes més foscos de la sexualitat en general, i de l’homosexualitat en particular, i exposa una galeria d’homes homosexuals atrapats pel seu context històric, reprimits i incapaços de descobrir l’amor a través dels mètodes habituals, que s’extasien amb l’Ollie mutilat», explica el director Agustí Estadella.