Nova etapa artística i temporada d’èxits contrastats a l’Aquitània Teatre

Rubén Garcia Espelta

L’Aquitània Teatre ha presentat avui nova programació i nova etapa artística. Fa uns mesos l’equip del teatre va decidir fer un canvi de rumb artístic i encomanar el disseny de la programació i comunicació de la sala a BARC, empresa local d’economia social especialitzada en gestió artística i màrqueting cultural, formada per Blanca de CarrerasRubén GarcíaSem Pons Andreu Rami, un equip jove però amb llarga trajectòria dins del sector de les arts escèniques.

«Formar part d’aquesta aventura és un regal, una oportunitat que es dóna en molt poques ocasions i cap pandèmia o crisi mundial ens podrà impedir posar-hi tota la il·lusió, passió i professionalitat de la que som capaces«, comenten els membres de BARC, i afegeixen: «Treballem per convertir l’Aquitània en un espai on companyies i professionals puguin exhibir i fer créixer els seus projectes» i «volem recolzar la creació catalana contemporània amb espectacles de qualitat però sense renunciar al gran públic i l’entreteniment«.

BARC ha confeccionat una nova programació per a l’Aquitània apostant per 4 línies de programació: programació establehumor, programació familiar i, quan la pandèmia ho permetí, la programació escolar.

Una programació estable amb una estrena absoluta i el retorn de projectes d’èxit contrastat

La nova etapa artística de l’Aquitània començarà el 16 d’octubre amb l’estrena absoluta del nou text de Guillem Clua: Smiley, després de l’amor. Una nova història, coproduïda per La Brutal, protagonitzada per Àlex i Bruno (Ramon Pujol i Albert Triola), els mateixos protagonistes de la comèdia romàntica d’èxit internacional Smiley, una història d’amor.

Ramon Pujol i Albert Triola protagonitzen una nova història de Smiley, de Guillem Clua

Al desembre tornarà l’èxit de la temporada passada: Kràmpack, de Jordi Sánchez, i ho farà repetint fórmula amb el mateix repartiment, Jaume CasalsLídia CasanovaÀlex Ferré i Mikel Iglesias. Un altre retorn molt esperat serà: La marató de Nova York, una producció de la Sala Trono que torna 10 anys després de la seva estrena a La Villarroel amb el mateix repartiment, Joan Negrié i Albert TriolaJuan Carlos Martel, dirigeix aquesta història d’amistat i superació protagonitzada per dos personatges que, mentre no paren de correr, reflexionen sobre la vida.

La nova versió de Kràmpack de Jordi Sánchez, repeteix èxit 

També tindran presència dues produccions de la Sala Flyhard. D’una banda, al març tornarà Ovelles, la comèdia de Carmen Marfà i Yago Alonso que va exhaurir la passada temporada totes les seves entrades a La Villarroel. L’altra producció de la mateixa sala que tornarà, amb dates per confirmar, és Els dies mentits, de Marta Aran, recentment guardonada amb el Premi Max 2020 a l’autoria revelació. Un monòleg escrit a partir de l’experiència de dones reals i anònimes, que aborda temes com l’anorgàsmia i el tabú que suposa això dins d’una societat sexualitzada.

Lara Salvador protagonitza ‘Els dies mentits’ premiada amb un MAX.

A l’abril tornarà l’exìt La Mascarada d’Els Pirates Teatres, després d’haver triomfat la temporada anterior al Teatre Akadèmia. Una comèdia àcida i trepidant a partir de l’obra El burgès gentilhome de Molière, que reflexiona sobre l’engany, l’aparença i la incorporació a la societat dels anomenats nous rics.

Torna la comèdia musical del Pirates Teatres: La mascarada

Humor: comèdies, monologuistes de renom i Stand-Up Comedy

La temporada d’humor començarà el 18 de setembre amb els Impro Side Story, un show d’improvisació  que combina l’humor i musicals en una proposta on ni el públic ni l’equip artístic sap que passarà a escena. Noms com Jordi CollXavi DuchAnna HerèbiaClara Solé o el músic Gustavo Llull. Aquest setembre també s’hi deixaran veure els humoristes Mónica Pérez Jordi Ríos amb els seus 1001 Gags.

Impro Side Story estrena la temporada d’humor de l’Aquitània

El musical còmic Autónomos, el musical estrenarà al novembre la seva cinquena temporada d’èxit a la cartellera a l’Aquitània. Les peripècies d’un nou freelance, Àlex Martínez, per sobreviure al món laboral, a un gurú de l’emprenedoria, a Agència Tributària i a un gestor molt particular.

‘Autonomos, el musical’ celebra la seva 5ena temporada

Les titelles, la dansa i les comèdies musicals protagonitzaran la temporada d’espectacles familiars AquíKids

La primera proposta, durant el setembre, que es podrà veure serà l’espectacle El peix d’or, un clàssic adaptat a les titelles que reflexiona sobre l’ambició. A l’octubre es recupera un espectacle de la passada temporada que no es va poder estrenar: Bon Appetit, una comèdia d’aventures basada en la història d’un popular ratolí que ajudarà a un humà a salvar un restaurant.

Escena de l’espectacle musical ‘On és la fada Alegria’

Al novembre torna un èxit de la sala: On és la fada Alegria? una història on les petites i petits viatjaran a un món fantàstic per ajudar a trobar a una fada desapareguda, a la més alegre de l’univers.

Imma i Gina (o com sobreviure en un món digital), un espectacle amb música de Jofre Bardagí que relata de forma divertida un dilema que se’ns presenta a tots, grans i petits, sobre com la tecnologia pot estimular o bé fer perdre la nostra capacitat de crear i imaginar. La proposta s’estrenarà al desembre i s’instal·larà a la sala durant tot el Nadal, compartint cartell amb dus propostes de dansa, El Trencanous i Oz. El regne màgic.

Més informació i entrades de l’Aquitània Teatre aquí.

 

Escrito por
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista y gestor cultural. Responsable de contenidos editoriales de TeatreBarcelona.com. Ha trabajo en medios como Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Artículos relacionados
Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

Las mejores obras de teatro familiar de Barcelona

La escena de teatro infantil y familiar de Barcelona tiene una larga tradición: ¡aprovéchala, sácalos de casa y llévalos a uno de los muchos espacios culturales que programan espectáculos para […]

Descárgate la nueva Revista TeatreBarcelona Grec 2024

Descárgate la nueva Revista TeatreBarcelona Grec 2024

Tras cuatro ediciones y una pandemia molesta, TeatreBarcelona volvemos a editar la revista en papel Especial GREC: una mirada independiente y tranquila en el festival de Barcelona, pensada únicamente para […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!