‘No apostis pels anglesos’, l’última travessa de tres amics en crisi

Redacció

L’espai Off de La Villarroel segueix oferint espai a noves produccions i presenta No apostis pels anglesos, un text del serbi Vladimir Djurdjevic protagonitzat per David Olivares, Oscar Garcia i Jose Pérez-Ocaña.

TEATRE_BARCELONA-No_apostis_pels_anglesos-REVISTA_1

No apostis pels anglesos és una comèdia del dramaturg serbi Vladimir Djurdjevic que es presenta per primer cop, després de l’estrena ara fa vuit anys a Belgrad, fora del país. Traduïda per Laura Piqué, està dirigida pel també serbi Dusan Tomin, director establert a Catalunya des del 1998, quan va arribar per especialitzar-se en teatre gestual a l’Institut del Teatre. Tomin s’ha mostrat especialment satisfet de poder presentar a Barcelona un text d’un autor dels Balcans que no faci referència a la guerra i la confiança que hi ha dipositat La Villarroel.

A l’obra, tres amics en la trentena es troben d’amagat un dia entre setmana per compartir la seva passió inconfessable per les apostes a la lliga anglesa. El joc, de fet, és l’eix vertebrador de la seva amistat. Però aquesta és l’última jornada la lliga i cadascun ha fet la seva última aposta, cadascun una de diferent i amb la necessitat d’aconseguir els diners per pagar els seus deutes i les seves pròpies mentides. I és que són tres amics, sí, però sobretot tres ludòpates socials en crisi, uns perdedors que veuen en aquests 90 minuts de joc la seva última oportunitat. Així, a mesura que el resultat va canviant al llarg dels 90 minuts del partit, apareix l’autèntica personalitat de cadascun dels personatges –»increïblement còmics, però inevitablement tràgics»– els seus conflictes, tensions i les parts més fosques.

En aquest context, doncs, el joc i el futbol són l’excusa per parlar de les contradiccions humanes i l’amistat. «Els personatges d’aquesta obra són extremadament realistes –explica Tomin– tots els espectadors s’identifiquen amb en Pau, en Bola o en Piti, per això sentirem una alegria amarga en tot moment i un bon riure amb gotes de pena quan veiem el resultat del marcador i la repercussió que té en la relació dels tres amics».

Artículos relacionados
Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario