Mario Gas estrena ‘Humans’ al Teatre Romea

Redacció

En el marc del Grec 2018, el Teatre Romea estrena Humans, la versió en llengua catalana de The Humans del dramaturg nordamericà Stephen Karam. Durant la presentació, Gas ha explicat que «l’obra està dins del que podem considerar el teatre del nou realisme nordamericà que inclou la tradició de Miller, O’Neill i Albee però també les sitcoms televisives i l’absurd».

Protagonitzada per Jordi Andújar, Jordi Bosch, Lluïsa Castell, Miranda Gas, Maife Gil i Candela Serrat, la història explica el sopar d’Acció de Gràcies d’una familia americana a l’apartament de Chinatown d’una de les filles, trencant la tradició de fer-ho a la casa de Pennsilvània. A poc a poc, començaran a airejar els seus secrets més ben guardats que farà explotar pels aires el clima cordial que s’esperava.

En paraules de l’actor Jordi Bosch, «el món de les famílies és tan polièdric que mai ens l’acabarem en tota la història del teatre. La particularitat d’aquesta obra és que parla de les pors dels personatges». A aquestes declaracions, Jordi Andújar ha volgut afegir: «Tot i tractar-se d’una família típicament americana, reconeixem molts trets universals que també passen a les nostres famílies d’aquí».

El text, escrit el 2015, és una comèdia dramàtica en un acte i ambientat en l’actualitat. Inicialment, es va estrenar a l’OffBroadway per fer el salt a Broadway l’any posterior, aconseguint un gran èxit. La peça ha estat guardonada amb quatre premis Tony el 2016, inclòs el de millor obra. Va ser finalista al Premi Pulitzer de Drama l’any 2016.

Humans es podrà veure a partir del 28 de juny.

Archivado en
Artículos relacionados

El Grec de proximidad: 11 lecturas dramatizadas

En 2020 un grupo de teatros de proximidad, ante la incertidumbre provocada por los estragos de la pandemia, decidieron crear el sello On el Teatre Batega. Su objetivo es trabajar […]

Aceptar la muerte, amar la vida

¿Te has planteado alguna vez cómo quieres que sea tu funeral? ¿Sabes qué alternativas tienes? ¿Por qué mantenemos el tabú sobre la única certeza universal? ¿Puede pensarse en la muerte […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario