El 2025 arriba carregada de propostes que aposten per apropar el món del teatre als més petits amb propostes innovadores que transmeten valors com la solidaritat, l’empatia, la creativitat i el respecte, la imaginació i la reflexió seran les grans protagonistes.
Romea en família: iniciació als primers vols teatrals
A partir del 12 de gener arriba Laika, obra guanyadora del Premi Max 2021 al millor espectacle per a públic familiar. La peça transporta a l’espectador a Moscou, l’any 1957, en plena Guerra Freda i cursa espacial. Laika, una gosseta dels carrers, es converteix en el primer ésser viu en orbitar la Terra dins la nau Spòrtnik II. Amb tècniques com retroprojeccions, titelles autòmats i una banda sonora captivadora, aquest espectacle combina la gestió d’emocions amb una reflexió sobre les injustícies del món en què vivim, posant en valor el context històric i les relacions humanes.
Els dos darrers espectacles es podran veure al febrer i al març. La primer aposta és Un tros de pa, una divertida exploració del viatge del pa des dels ingredients fins a la taula, a través de cançons, dibuixos, titelles i màgia. Aquesta experiència sensorial no només estimula la creativitat i l’experimentació dels més petits, sinó que també posa en valor la solidaritat, el treball manual i l’artesania, tot promovent la companyonia i l’aprenentatge conjunt. El 30 de març serà el torna de La Maestra, una emotiva història ens parla d’una mestra valenta que construeix una escola en el bosc amb els seus alumnes, fins que una guerra els obliga a abandonar aquest somni. Amb una narrativa plena de memòria històrica, l’obra celebra l’educació com a eina de transformació social i posa de manifest la importància de l’empoderament femí i la resistència davant l’adversitat.
Goya en família: històries que uneixen
El Teatre Goya alberga un dels gran èxits de la temporada: El fil invisible, basat en el llibre de Míriam Tiradó. Aquesta adaptació, que compta amb la dramaturgia de Alícia Serrat, Daniel Anglès i Víctor Arbelo, explica la història de la Nura, una nena que descobreix un fil invisible que la connecta amb les persones que estima. Amb cançons, aventures i reflexions profundes, l’obra no només transmet la importància dels vincles personals i familiars, sinó que també reforça les relacions positives a través de les emocions i la música com a transmissor de sentiments.
Al març torna un clàssic, Pintamúsica. Un viatge sensorial a través de les estacions de l’any, amb colors, textures i música en directe. Inspirat en El naixement del dia de Joan Miró, aquest espectacle combina l’art i la música clàssica per ajudar els més petits a explorar el pas del temps i gaudir d’una experiència sensorial enriquidora. Finalment el Pot Petit recuperarà també Les aventures del Lleó vergonyós, un entranyable espectacle on el Lleó aprèn a gestionar les emocions mentre fa amics com el tigre, l’hipopòtam i el gall. Aquesta proposta és un exercici de respecte, empatia i treball conjunt, que acompanya els més petits en el descobriment d’emocions i la importància d’acceptar-les i compartir-les amb els altres.
Més informació, imatges i entrades: