Josep Maria Pou protagonitza ‘Moby Dick’ al Teatre Goya

Redacció

A partir del 19 de gener al Teatre Goya, Josep Maria Pou es posa a la pell del capità Ahab, un dels grans personatges de la literatura universal. Es tracta d’una ambiciosa adaptació teatral de la novel·la Moby Dick de Herman Melville, dirigida per Andrés Lima i amb dramatúrgia de Juan Cavestany. Segons Lima, «estem davant de la història d’una obsessió que veiem a través dels ulls del protagonista. Un home que es defineix com la bogeria embogida; l’ésser humà davant la mort».

Aquest conegut relat sobre la caça d’una gran balena blanca reuneix, per primera vegada, a Pou i Lima. D’una banda, fa anys que l’actor somia amb poder portar a terme aquest projecte, mentre que el director creu que «una obra d’aquestes característiques, només la podíem fer amb un gran actor com és en Josep Maria que, a més, està en un moment al·lucinant». De fet, el 2018, Pou compleix 50 anys de carrera. Va debutar el 1968 al Teatro Español de Madrid amb el Marat-Sade que va dirigir Marsillach. «Des de llavors, he encarnat més de quaranta personatges, alguns d’ells tan complicats com el rei Lear o Orson Welles. Tots ells, m’han servit per ara arribar a interpretar Ahab que és, per mi, un gran personatge teatral que, curiosament, no va ser escrit pel teatre. O, dit d’una altra manera: el personatge que Shakespeare es va oblidar d’escriure», comenta Pou.

Per la seva banda, Cavestany ha hagut de fer un gran treball condensant la novel·la en una obra de teatre de 80 minuts. Per ell, «el veritablement important en aquesta història no és l’aventura, sinó l’esforç. Per aquest motiu, totes les adaptacions que vaig llegir de petit em semblaven insatisfactòries. He intentat baixar al fang i a la foscor més profunda d’aquest text».

En aquest sentit, Pou ha convidat a tothom a descobrir la veritable història que hi ha a Moby Dick: «Sóc un supervivent. Durant aquests 50 anys de professió, he hagut d’enfrontar-me a moltes balenes. Això m’ha preparat per interpretar aquest personatge». Pou s’ha entregat totalment a aquest projecte: «Fent el personatge m’he descobert a mi mateix perdent el món de vista».

El muntatge és la culminació d’una voluntat comuna de Pou i Daniel Martínez, productor i president del grup Focus, que ha trigat 10 anys per poder fer-se realitat i es podrà veure fins el 4 de març.

Escrito por
Artículos relacionados
Los monstruos y los miedos de Josep Maria Miró

Los monstruos y los miedos de Josep Maria Miró

El miedo es una de las principales obsesiones de la dramaturgia de Josep Maria Miró. En El principi d’Arquimedes, la sospecha de un posible abuso infantil despliega las inquietudes de […]

Shakespeare al aire libre

Shakespeare al aire libre

Como cada verano, Parking Shakespeare vuelve a llenar la espiral del Parc de l’Estació del Nord con teatro gratuito y al aire libre. Del 3 al 28 de julio, la […]

Las migas del sueño americano

Las migas del sueño americano

Cuenta Sergi Pompermayer, que siempre ha tenido una relación especial, contradictoria con el continente americano. Una relación que oscila entre el amor y el odio. Por el padre que venía […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!