Guillem Albà proposa començar la setmana amb ‘Calma’, a La Villarroel

Ruben Garcia

La Villarroel acull tots els dilluns fins al 14 de novembre Calma de Guillem Albà. Una creació conjunta d’Andreu Martínez, responsable del gest i les titelles, Alícia SerratMarc Angelet, a la dramatúrgia, i el mateix Guillem Albà, qui també n’és el director i actor protagonista.

«Calma és aquell moment en què aconsegueixes parar i mirar el que estàs fent. I et planteges si allò és el que vols, si és així com realment vols seguir vivint. I t’adones, per alguna petita o gran revelació (que potser t’ha fet veure que ets més efímer del que creies), que podries canviar alguna cosa«, explica Guillem Albà. A l’obra l’artista reflexiona, amb i sense paraules, sobre un fet tan complex i alhora tan quotidià com la pressa o aquest «corre tothora» en el que vivim instal·lats.

L’obra porta l’espectador a gaudir d’una experiència per moments còmica, per moments poètica i que arriba ser catàrquica. Amb el clown com bandera i a través dels titelles, el gest, les ombres o la música; farà qüestionar-nos el dia a dia i el mateix viatge vital. Si val la pena córrer tant, si estem fent el que realment ens omple, i en definitiva: si volem seguir així o volem canviar-ho. 

La peça, que compta amb la música de Pep Pascual i el moviment d’Ariadna Peya repeteix estada a La Villarroel on, abans de la pandèmia, va exhaurir totes les entrades.

Més informacio, entrades i imatges a:

Guillem Albà: un personatges polièdric

L’artista va fundar l’any 2006 la companyia Guillem Albà, amb la qual ha estrenat 7 espectacles de creació: SketchofreniaFlirt, TrauMarabunta, Pluja (amb Clara Peya), Calma! i Jaleiu. Ha fet de presentador en programes de TV3, ha treballat de col·laborador amb Albert Om a Islàndia a RAC1 i és codirector de la premiada producció teatral Canto jo i la muntanya balla basada en la novel·la d’Irene Solà. I, a part d’actuar arreu del món en ciutats com França, Rumania, Argentina, Uruguay, Holanda, Xina, entre d’altres, ha estat guardonat amb diferents premis: Premi del Públic de FiraTàrrega, Premi del Públic de Mostra Igualada, o Premi del Públic a la Fira de Titelles de Lleida.

Artículos relacionados

El Grec de proximidad: 11 lecturas dramatizadas

En 2020 un grupo de teatros de proximidad, ante la incertidumbre provocada por los estragos de la pandemia, decidieron crear el sello On el Teatre Batega. Su objetivo es trabajar […]

Aceptar la muerte, amar la vida

¿Te has planteado alguna vez cómo quieres que sea tu funeral? ¿Sabes qué alternativas tienes? ¿Por qué mantenemos el tabú sobre la única certeza universal? ¿Puede pensarse en la muerte […]

Nuevos aires para El Molino

Molinex es un ciclo artístico que pretende rescatar la memoria de El Molino y actualizar su papel en la disidencia sexual, es decir, darle el valor que merece su historia […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario