Aquest hivern al Teatre Lliure: feixisme, violència i altres «errades del sistema»

Redacció

El Teatre Lliure ha presentat els espectacles de la nova programació d’hivern que reflexionarà sobre «les errades del sistema» i amb la qual, segons el seu director, Juan Carlos Martes,  volen «allunyar-se de la mercantilització de la cultura i apropar-se a l’exercici de la creació i el pensament» i així reafirmar la cultura com un motor social i educatiu, identitari i de cohesió d’una comunitat, i sanitari pels seus beneficis mentals.

La primera obra que acollirà el Teatre Lliure aquest hivern és Geologie d’une fable, de la companyia libanesa Collectif Kahraba, una peça per a públic familiar que explica amb argila els orígens de la humanitat a través de contes mil·lenaris perses, que es podrà veure a partir del 23 de desembre i fins al 17 de gener a Montjuïc.

Del 3 al 14 de gener es podrà veure Viaje a la Luna, una coproducció amb l’Institut de Teatre de la Diputació de Barcelona dirigida per Marta Pazos que està basada en el guió cinematogràfic homònim que Federico García Lorca va escriure el 1929.

Del 14 al 24 de gener, el Lliure de Gràcia acollirà l’obra Turba, del col·lectiu artístic Mos Maiorum, companyia resident del teatre durant la passada temporada. La proposta que es mou entre la ficció i el documental, pretén «donar resposta a la pregunta de què fa que la gent s’ajunti per defensar el bé comú«.

La companyia resident d’aquest any, LaLínia, està elaborant «un recorregut per descobrir la Barcelona de la dissidència homosexual dels anys 70 i 80» amb l’obra Josep i la Barcelona dissident, que es podrà veure del 17 al 21 de març.

Al febrer arribaran alguns el plat fort de la temporada d’hivern. Els dies 5 i el 6 de febrer, a Montjuïc, la companyia Teatre Nacional D. Maria II presentarà Catarina ea beleza de matar fascistas, un espectacle que reflexiona sobre la violència i que planteja, entre altres coses, la legitimitat «per lluitar per un món millor«.

Martel dirigirà La Malaltia

Martel dirigirà per primera vegada des que és director del Lliure el docudrama escènic La Malaltia, basat en El mal de la joventut de Ferdinand Bruckner, una obra que cerca el significat de ser jove, i tracta temes com el suïcidi, la prostitució o el sistema polític actual. Interpretada per un jove repartiment, amb noms com Guillem Balart, es podrà veure de el 5 de març a l’11 d’abril.

Tancaran la programació d’hivern les tres peces que conformen la Trilogía Pacífico, sobre la realitat actual neocolonial a l’Amèrica de Sud, amb la companyia Azcona & Toloza (Extraños mares arden, Tierras del sud i Teatro Amazonas); i The Mountain de l’Agrupacion Senyor Serrano, sobre la veritat, la mentida, l’acte i el simulacre.

Dansa i Lliure On-line

El Lliure també reprèn la seva relació amb la Quinzena Metropolitana de dansa programant dos espectacles: Criaturas del desorden d’Elena Córdoba i RRR de Frederic Amat, CaboSanRoque i La Veronal.

D’altra banda, el Lliure On-line seguirà sumant continguts amb la peça de teatre radiofònic Maria lapidada de Debbie Turcker Green; penjarà la gravació de l’espectacle La Malaltia, i reposarà dos dels clàssics per a nens estrenats durant la primera onada de la pandèmia: Rei Liró, de Jordi Oriol i Riki Blanco, i Antígona, d’Helena Tornero i Pau de Nut.

Escrito por
Redacció
Artículos relacionados
Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!