El Teatre Lliure apostarà per una temporada adaptada a la ‘nova normalitat’

Rubén Garcia Espelta

El Teatre Lliure ha tancat temporada, la primera amb Juan Carlos Martel al capdavant de l’equipament. Una temporada atípica marcada especialment pels efectes socials i econòmics provocats per la pandèmia de la Covid-19, la consegüent parada i l’adaptació de l’activitat del teatre a nous formats compatibles a la nova situació.

Juan Carlos Martel acaba la seva primera temporada al capdavant del Lliure

Com serà la nova temporada del Teatre Lliure?

Juan Carlos Martel no ha avançat nous títols, només que 8 d’ells seran espectacles que no s’han arribat a estrenar aquesta temporada, però sí que ha explicat que serà una programació adaptada. Es presentarà el 16 de setembre i s’anirà coneixent progressivament per estacions a partir de la tardor per poder adaptar-la a l’evolució de la nova normalitat.

La nova temporada estarà marcada per les mesures de seguretat. El director artístic el Teatre Lliure ha explicat que l’equipament començarà a aplicar els diferents protocols amb els espectacles que el Festival Grec a programat al recinte. La distància de seguretat i l’ús de les mascaretes seran obligatòries, es dissenyaran circuits per evitar les aglomeracions. Els treballadors i els artistes seran sotmesos a diferents controls mèdics abans de l’estrena i durant l’exhibició dels espectacles. Podeu llegir totes les mesures que prendrà el Teatre Lliure aquí. L’objectiu de Martel és tornar a obrir a la tardor, al setembre amb una acció coincidint amb la Mercè i amb el primer espectacle a l’octubre, amb el màxim d’aforament que permeti la situació i les autoritats sanitàries.

Marta Galán Sala serà la nova artista resident del Teatre Lliure

Una altra de les novetats de la temporada vinent és la consolidació de la Sala Online del Lliure. El teatre tindrà així una quarta sala, que s’afegirà a les sales presencials de Montjuïc i Gràcia i una línia de programació específica. També s’ha anunciat que la nova artista resident del teatre serà l’autora i directora de llarga trajectòria Marta Galán Sala amb el projecte Forasters vindran…. En canvi La Línea agafarà el relleu de La Ruta 40 com a companyia resident amb José y la Barcelona disidente.

Ajuts extraordinaris per fer front al tancament dels teatres

El Lliure ha fet públics també els projectes guanyadors dels Ajuts extraordinaris a la creació convocats per fer front a la davallada de l’activitat cultural a causa del tancament dels teatres. Els guanyadors hauran de desenvolupar la seva proposta en un disseny o un text (segons la modalitat) entre l’1 de juliol i el 15 de setembre de 2020. Entre els guanyadors en les diferents modalitats hi ha nom com Xesca Salvà, Xantal Gabarró Morales, Jan Vilanova, Companyia Obskené, Big Bouncers, Jorge Yamam-Serrano o Alejo Levis, entre molts i moltes altres. Consulta tots guanyadors aquí.

Balanç de la temporada 19-20

L’ocupació del Lliure, fins a l’anunci de l’Estat d’Alarma i posterior confinament, era del 75’5% amb un increment del públic més jove, especialment de menors de 30 anys. Els espectacles més vistos havien estat Falaise de Baró d’Evel, Paisajes para no colorear i Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I de La Calòrica.

Amb l’arribada pandèmia es van cancel·lar 12 espectacles i, a la vegada, es va dissenyar una programació específica pensada per als canals digitals. La iniciativa va ser molt ben rebuda amb 1250 entrades venudes i prop de 64.000 visualitzacions de les propostes programades.

Escrito por
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista y gestor cultural. Responsable de contenidos editoriales de TeatreBarcelona.com. Ha trabajo en medios como Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Artículos relacionados
Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!