El Dia Mundial del Teatre 2015: guia pràctica

Redacció TeatreBarcelona

El 27 de març es el Dia Mundial del Teatre i Barcelona es sumarà a les celebracions amb un cap de setmana farcit d’actes, promocions i reivindicacions.

El CCCB serà la seu d’unes jornades que ha preparat la professió amb intenció d’apropar-se al públic barceloní, però també de criticar com “ofega” l’IVA cultural, ha explicat el president de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca), Xavier Marcé.

CAP BUTACA BUIDA: LES PROMOCIONS

Els dies 27, 28 i 29 de març es podran comprar entrades a funcions de fins el 6 d’abril a meitat de preu: els teatres que formen part d’Adetca oferiran un descompte del 50% tant en taquilla com a través de la web.

Amb aquesta acció, Cap butaca buida, també es programaran sessions matinals a preus reduïts el diumenge 29.

TEATRE_BARCELONA-dia_mundial_del_teatre_2015-REVISTA_2

MANIFESTOS: LES REIVINDICACIONS

“En moments de crisi i dificultat, sovint les reunions festives es converteixen en reivindicacions”, ha apuntat en roda de premsa l’actor Àlex Casanovas –president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC)–, així que les jornades tindran la seva dosis de queixa.

L’apunt crític serà el Vídeo-Manifest que ha preparat l’AADPC i que es projectarà dissabte, després de la lectura a càrrec de l’actor Abel Folk del Manifest Internacional del Dia Mundial del Teatre, que enguany ha escrit el director polonès Warlikowski.

L’AADPC encarrega anualment a una personalitat destacada que faci un manifest català, però enguany l’associació ha donat veu a diversos professionals del sector. El motiu: dirigir-se a la ciutadania per demanar complicitat. Posant en dubte el lema “The show must go on”, cares conegudes expliquen com es reparteix una entrada entre impostos i costos, i el que queda a tots els professionals que fan possible un espectacle, i clamen un seguit de demandes per salvar el sector, com la reducció de l’IVA cultural.

PREMIS I FUNCIONS: ELS RECONEIXEMENTS

Amb el monòleg El tiempo es un sueño -entrades a 10 euros- l’actriu Asunción Balaguer interpretarà un text que el director Rafael Álvarez, “El Brujo”, li ha preparat a mida. L’actriu ha explicat que amb l’espectacle compartirà les seves experiències personals i professionals sobre una professió a la que es segueix dedicant als 89 anys i que la fa “infinitament feliç”.

Durant les jornades s’atorgarà el guardó de nova creació Premi Anita – Memorial Anna Lizaran 2015, amb el que es reconeixerà una jove promesa i es recordarà l’enyorada actriu.

TEATRE_BARCELONA-dia_mundial_del_teatre_2015-REVISTA_3

 LA PROGRAMACIÓ:

 • Divendres 27 de març

12:30h – Foyer del Teatre Lliure de Montjuic: L’Associació ADB i l’Ajuntament d’Esparreguera, amb la col·laboració del Teatre Lliure i l’AADPC faran acte d’entrega del Premi Anita – Memorial Anna Lizaran 2015.

18:00h (fins a les 20:30h) – Vestíbul del Teatre del CCCB:  Stands de promoció de les entitats participants: IT (Institut del Teatre) – ACET (Associació de escoles de Teatre) – TTP (Teatre per a Tots els Públics) – CIATRE – AADPC – ADETCA

20h – Teatre del CCCB: Lectura del Manifest Internacional del Dia Mundial del Teatre i presentació del Video-Manifest de l’AADPC.  (Aforament limitat, reserva prèvia).

 • Dissabte 28 de març

12h – Hall del CCCB:  Debat El teatre en plena transformació de la societat catalana, amb la coalició electoral Barcelona en comú (Aforament limitat, reserva prèvia).

18 h – Teatre del CCCB: Actuació El Tiempo es un Sueño d’Asunción Balaguer. Cost de l’entrada 10€. Venda d’entrades a les taquilles del CCCB (de dimarts a diumenge d’11 a 20 hores) i a Ticketea.

 • Diumenge 29 de març

Matí – Teatres i sales de Barcelona: Campanya de promocions Cap butaca buida. Entrades a 6 euros als teatres: Almeria Teatre, La Puntual, Sala Fènix, Porta4, Teatre Gaudí Barcelona, Versus Teatre, Sat!, Jove Teatre Regina, Sala Àtrium, Teatre Tantarantana, Teatreneu i Poliorama, entre d’altres

Els dies 27, 28 i 29 de març, venda d’entrades als webs i taquilles dels teatres amb un 50% de descompte per a les funcions del 27 de març al 6 d’abril (subjecte a disponibilitat).

 

Des de Teatre Barcelona ens sumem a les celebracions: Llarga vida al teatre i als teatrerus!

 

Fotografies: AADPTC i Teatro Español

Text: Neus Riba

 

Artículos relacionados
Comentarios
 • Josep Oliva Sasé

  El passat 27 va ser el dia Mundial del Teatre. Tots sabem els difícils moments que està passant tot el que són Arts escèniques a causa de la crisi, l’inacceptable 21 % etc. etc. Considero que era una bona oportunitat per donar-li una injecció de vitalitat, i a Catalunya i especialment Barcelona, crec que no ho hem sabut aprofitar. Un manifest que va arribar a molt poca gent i algunes sales (molt poques) que van oferir alguns descomptes, és insuficient. A Madrid en canvi els teatres van treure mes de de 40 espectacles als carrers amb una participació massiva de públic i TOTS els locals van fer un 50 % de descompte.
  Lamentant-nos no aconseguirem res. Actuant sí.
  I.V. A. Al 10% JA !!!

  Responder
  29/03/2015