Com serà ‘El Público’ de Rigola?

Redacció

El 17 de desembre s’estrena El Público de Federico García Lorca dirigit per Àlex Rigola a la Sala Gran del TNC. Abans, però, ha fet temporada a Madrid, al Teatro de la Abadía. Us n’ensenyem algunes fotografies de Ros Ribas

TEATRE_BARCELONA-el_publico-Rigola-REVISTA_3

El Público és, sens dubte, una de les propostes més esperades de la temporada. Pel seu autor, és clar, però també per la direcció de Rigola. Amb una Sala Gran que encara recorda l’èxit de Doña Rosita la soltera, l’expectació per veure una de les obres més importants del teatre espanyol és gran.

A més, la posada en escena de Rigola i l’escenografia de Max Glaenzel serà important, doncs l’obra utilitza molts elements surrealistes freudians i juga amb l’ambigüitat: hi ha parts d’al·lucinació i altres de realitat dramàtica on es parla d’honestedat, homosexualitat, desitjos reprimits i llibertat eròtica.

TEATRE_BARCELONA-publico-rigola-REVISTA_7

Lorca va escriure l’obra el 1930 després de la seva ruptura sentimental amb Emilio Aladrén, que el va deixar per casar-se amb una dona, i el seu distanciament amb Dalí, després de conèixer Gala. Aquest moment de crisi personal el va portar a marxar a Cuba durant uns mesos i va marcar també un canvi de rumb en la seva escriptura teatral.

TEATRE_BARCELONA-el_publico-rigola-REVISTA_1

TEATRE_BARCELONA-publico_rigola-REVISTA_4

El muntatge és una coproducció del TNC i el Teatro de la Abadía i compta amb actors com Pau Roca, Nao Albet i Pep Tosar al repartiment i escenografia de Max Glaenzel. El 1987 Lluís Pasqual en va dirigir una versió al Teatro María Guerrero amb Alfredo Alcón, Antonio Duque i Juan Echanove en el repartiment i escenografia de Fabià Puigserver i Frederic Amat.

TEATRE_BARCELONA-publico_rigola-REVISTA_5

Trobareu més fotografies i audios de l’espectacle al web del Teatro de la Abadía.

Escrito por
Redacció
Artículos relacionados
Així serà la nova Sala Beckett al Poblenou

Així serà la nova Sala Beckett al Poblenou

Sostres altíssims, grans finestres, rajoles de geometria eterna i constants records decoren l’antiga fàbrica del Poblenou que s’ha convertit en la nova seu de Sala Beckett. Vols fer-hi una ullada? La […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!