6 obres internacionals que només podràs veure al Temporada Alta

Rubén Garcia Espelta

Temporada Alta és un festival que any rere any aposta per produccions foranies. Aquest any, malgrat la crisi sanitària, no és cap excepció i el festival segueix programant artistes i companyies d’arreu del món que només que només podràs veure a les terres gironines:

1. La gioia de Pippo Delbono

L’artista italià Pippo Delbono ha creat un espectacle d’estètic circense que proposa un viatge sentimental que va de l’angoixa i el dolor a la felicitat, la joia i l’entusiasme. L’espectacle també és un homenatge a un dels seus fetitxe: l’intèrpret Bobò, qun artista sordmut que va protagonitzar els seus espectacles durant més de 20 anys. 

2. Molly Bloom de Jan Lauwers i Viviane De Muynck

Un espectacle de Jan Lauwers i Viviane De Muynck, produït per la reconeguda Needcompany. Un monòleg inspirat en el famós monòleg que tanca lUlisses de James Joyce. Un text que tota gran actriu té com una fita en la seva carrera i que, en aquest cas, interpretarà la mateixa actriu fetitxe de l’escena belga De Muynck

3. Tiburón de Lagartijas tiradas al sol

La prestigiosa companyia mexicana proposa una peça que parla de les particularitats de la democràcia al seu país. Un monòleg biogràfic construït amb les cartes d’un evangelitzador del segle XVI que arriba a la remota illa de Tiburón per cristianitzar-la.

4. Antigone in Molenbeek + Tiresias de Guy Cassiers

Guy Cassiers, un dels creadors belgues més destacats, proposa un programa doble de monòlegs que reescriuen dos mites clàssics amb un llenguatge contemporani i contextualitzats en un entorn urbà. La història d’una Antígona musulmana del barri de Molenbeek (Brussel·les), i la història de Tirèsies, un personatge amb una identitati gènere canviant. Dos maneres diferents de reflexionar sobre els prejudicis sexuals, socials i polítics de la societat.

5. Il Terzo Reich de Romeo Castellucci

Una videoinstal·lació acompanyada d’una performance del mestre italià més radical i reconegut internacionalment, Romeo Castellucci, per criticar la comunicació contemporània.

6. Pleasant Island de Silke Huysmans i Hannes Dereere

Una de les parelles artístiques que comencen a despuntar amb força en el panorama europeu proposa un espectacle de teatre documental sobre Nauru, una illa paradisíaca que va canviar totalment la fesomia després d’una sobreexplotació minera. L’espectacle està basat en el material recollit directament pels dos artistes a través dels seus telèfons mòbils.

Consulta tota la programació del festival Temporada Alta a:

Escrito por
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista y gestor cultural. Responsable de contenidos editoriales de TeatreBarcelona.com. Ha trabajo en medios como Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Artículos relacionados

Los lunes también hay teatro

«Los lunes no existen para el teatro»… se ha dicho tradicionalmente del día que el sector teatral se ha tomado para descansar. Sin embargo, hoy en día esta afirmación va […]

Éxitos imprescindibles que vuelven a la cartelera

Esta segunda mitad de temporada comienza cargada de éxitos teatrales que vuelven a la cartelera por petición popular. ¡No despistes y aprovecha la última oportunidad para ver estas obras tan […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!