20 espectacles per celebrar els 20 anys del festival Escena Poblenou

Redacció

El Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou celebra del 21 al 24 d’octubre 20 anys de vida programant 20 espectacles i apostant per teixir una forta complicitat amb joves artistes, que ronden la vintena, i per reivindicar «una escena presencial per mirar-nos en l’altre i per mirar el món que ens envolta», amb propostes que ens parlin sobre el moment actual, amb llenguatges diversos i compromesos.

Quins espectacles es poden veure a Escena Poblenou?

Amb 4 espectacles de teatre, 3 peces de dansa, 5 propostes híbrides, 7 espectacles de circ i clown i 1 concert, la programació del festival continua defensant les propostes escèniques contemporànies, multidisciplinàries i compromeses, la implicació amb la ciutat i amb la realitat social actual, el suport a la creació, la reivindicació de l’espai públic i una forta presència de dones creadores.

Un dels plats forts de nova edició serà Dones: pell, cos i paraula, una proposta amb un potent discurs feminista que convida a dones tant interessants com compromeses a compartir el seu cos, veu, presència i pensament. Les participants d’enguany en aquest projecte són Juana Dolores, Núria Guiu, Agnès Mateus, Cecilia Colacrai, Gráinne O’Carrol & Sophie Kasser, Las Sistars, Hermanas Picohueso i Ada Vilaró.

Connexió amb les noves generacions d’artistes i de públic

La seva programació continua apostant pel talent jove i emergent amb el projecte Embrions, que acompanyarà a 6 propostes emergents que s’estrenaran al festival.

Per celebrar els 20 anys, Escena Poblenou s’ha volgut apropar també a aquelles i aquells que també ronden la vintena i teixir-hi complicitats. Ho ha fet tant en l’àmbit de la programació, convidant a persones de l’anomenada generació Z i oferint-los la possibilitat de decidir un dels espectacles que el festival recupera d’edicions anteriors per celebrar el seu aniversari (Likes de Núria Guiu). Amb aquesta aposta Escena Poblenou també vol reforçar la seva capacitat d’escolta amb totes aquelles «propostes emergents i innovadores, que plantegen noves formes de relat i d’expressió amb discursos potents«, que connecten amb els que han de continuar nodrint el món escènic tant des de les platees com des dels escenaris.

Consulta la programació completa i compra entrades aquí:

Artículos relacionados

Joan Pera: "Necesito ser yo mismo en un escenario"

Joan Pera, nacido en Mataró en septiembre de 1948, es uno de los actores más queridos de los escenarios catalanes. Don Joan, La extraña pareja, La jaula de la locas, No et vesteixis per sopar, […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!