Werther & Mel

Les penes del jove Werther

Les penes del jove Werther
08/05/2023

Una actriu que ha treballat amb l’Ana Belén ha estat escollida per un director per a interpretar al Tantarantana Les penes del jove Werther. La premisa inicial de l’obra coincideix amb la pròpia realitat del procés d’elecció de Mel Salvatierra per part del director Miquel Mas Fiol com a protagonista de la representació que estem veient. Aquest joc d’autoficció és el canal que Mas Fiol empra per a reflexionar no només al voltant del fet interpretatiu i del món del teatre com a ofici, sinó també, i sobretot, del conflicte ètic que exemplifica la Mel Salvatierra (en la seva doble condició) quan es planteja compartir el seu dolor, les seves misèries, els seus llocs obscurs, emmirallant-se amb el fenomen que el Werther ja havia esdevingut al convertir-se en estereotip romàntic després d’haver-nos explicat el procés sentimental que el duu al suïcidi.

 

El to irònic, fins i tot sarcàstic en algun moment, és el lloc des d’on es produeix l’autorreflexió i el qüestionament de molts dels hàbits que conformen l’univers teatral en tots els seus vessants. En Mel Salvatierra hi descansa el pes de la posada en escena, acompanyada de micros i un projector que li permet dialogar amb el present i desdoblar-se en diverses Mels.

 

Les penes del jove Werther ens convida a pensar fins a quin punt volem pornografiar la nostra vida per a fer-ne negoci i preguntar-nos fins a quin punt podem decidir-ho això a aquestes alçades. Si més no, Mas Fiol ens dona una estona per a mirar de ser-ne conscients.

← Volver a Les penes del jove Werther

¡Enlace copiado!