Una història d’amor

La falsa suicida

La falsa suicida
19/02/2017

Allà al Poble Sec, a tocar del Teatre Grec i també del Lliure, i del Mercat i de l’Institut del Teatre, hi ha una sala petiteta on s’hi fan funcions, d’aquestes que en diuen de petit format. A La Vilella, aquests dies s’hi pot veure el muntatge que de «La falsa suicida» d’Angélica Liddell ha dirigit Sadurní Vergés.

El text de la figuerenca va ser estrenat l’any 2000 a Madrid per la companyia Atra Bilis, capitanejada per la pròpia Liddell. Un home, l’Horacio, es queda coix al salvar una dona, l’Ana, que, suposadament, ha volgut suïcidar-se al llençar-se des d’un balcó. La retroba com a noia de cabina de peep-show. Ell s’ha convertit en matagats i ella es fa dir Ofèlia. Aquesta és la base argumental de l’obra a partir de la qual l’autora gironina reflexiona al voltant dels temes recurrents en la seva ja extensa obra. Ofèlia i Horacio usurpen l’identitat dels personatges shakespearians, delinqueixen i en paguen les conseqüències. Ofèlia descobreix que ser mirada, per fi, és el què la significa. Horacio és un ésser frágil que encara ho és més davant la bellesa, la nuesa femenina, i el desig que sent li provoca un patiment terrible.

La posada en escena de Vergés posa el focus en la complexitat de les relacions humanes, en l’obscur, però tabé en la història d’amor, que mai és innocent.

← Volver a La falsa suicida

¡Enlace copiado!