Els límits de les relacions familiars

Austràlia

Austràlia
29/10/2023 - Espai Texas

Què estem disposats a fer per la família? Els vincles familiars han de ser incondicionals? Què defineix qui és la família de cadascú? Escrita i dirigida per Israel Solà, Austràlia és una comèdia dramàtica sobre els límits de les relacions familiars. L’espectacle comença quan dues germanes viatgen des de Barcelona fins a l’altra punta del món per tal que una d’elles pugui donar un òvul a la tercera germana, que viu a Oceania i que té dificultats per ser mare amb la seva parella. Però el que havia de ser un mes de retrobaments i gestions pràctiques esdevé una prova de foc per a la relació entre totes tres.

L’Elena (Ester Cort) és una dona vitalista, fotògrafa, que està disposada a ajudar la seva estimada germana i no té cap dubte que donar-li un òvul no és cap excepció; la Laia (Carme Poll), que va marxar jove a Austràlia i es va buscar la vida, ara vol tenir un fill amb l’Andy (Brian Lehane), però han provat molts mètodes sense èxit i ha demanat ajuda a l’Elena; la Mercè (Meritxell Huertas) és la germana gran i, amb un fill adolescent, un divorci i vivint a casa els pares, és la que ha fet una vida més tradicional. L’eufòria de l’arribada i del que compartiran s’anirà apaivagant quan constatin que el temps passa per a tothom i que elles ja no són les que recorden, sinó que han canviat.

Uns patrons de relació fàcilment identificables i tres personatges amb caràcters ben definits desperten l’empatia del públic, que sempre troba amb qui posicionar-se. L’acompanyament de la figura de l’Andy, que parla i entén només l’anglès, dona joc a uns quants moments còmics que permeten que el text no es prengui massa seriosament a si mateix. Els dubtes sobre les raons de la maternitat, la solitud, l’arrelament, les maneres d’enfocar la vida i el sentit que se n’espera es van abordant més o menys indirectament amb els acords i els xocs que les germanes tenen al llarg de l’espectacle.

← Volver a Austràlia

¡Enlace copiado!