Todo lo que necesitas para ir al teatro

Paradís pintat

Paradís pintat

¿Quién no ha visto en casa o en el comedor de los tíos uno de aquellos cuadros religiosos llenos de angelitos? Pues uno de esos seres inocentes protagoniza el último espectáculo de la payasa Pepa Plana, que esta vez trabaja con el dramaturgo y director Ferruccio Cainero, gran conocedor de la comedia del arte. El ángel protagonista quiere volar para ser ángel de la guarda, aunque no lo consigue. Pero no le importa no saber volar, pues piensa desplazarse por debajo del agua, donde cree que le será más fácil moverse. En este mundo, recreado con elementos de vídeo del estudio Nueveojos, vivirá divertidas aventuras hasta que descubra que el fondo de ese mar en el que se acaba de instalar se llena día y noche de hombres, mujeres y niños, todos ellos ahogados cuando intentaban salvar su vida entrando en un continente donde no les quieren. Una de las grandes payasas europeas estrena un espectáculo que, pese a ser divertido, también nos conectará con la cara más trágica del mundo en el que vivimos y, como hacen los buenos payasos, nos pondrá un espejo delante de la cara. Pero no os preocupéis porque, a pesar de que esta historia no pueda tener un final feliz, sí que puede abrir puertas y ventanas a la esperanza y, especialmente, rendir homenaje a todos aquellos que han perdido la vida cuando pedían la oportunidad de tener una vida mejor.

Una coproducción de Cia. Pepa Plana.

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Tot i que ja s’ha representat anteriorment no ho havia vist, i avui ho he fet a l’Auditori Can Palots. Amb una idea i guió de Ferruccio Cainero, la pallassa Pepa Plana ens porta aquest espectacle que ens parla d’un quadre, el Paradis pintat, on veiem a quatre angelets un d’ells Pepa que no se sent bé allà en pla contemplatiu i el que ella vol és ser útil i volar però com que no té ales decideix ser un angelet submarí i surt del quadre. Amb un domini perfecte d’expressió corporal es van succeint un entrellaçat de gags amb una enorme càrrega de tendresa que fa que no paris de riure però dóna un gir i ens enfronta a un fet malauradament molt real com és la migració. I ho fa amb la recreació del fons marí en una cortina transparent on veiem Pepa moure´s entre diferents espècies de peixos fins que comencen a baixar cossos d’immigrants que a la recerca d’una vida millor, han perdut la vida. No cal dir que aquesta escena té una càrrega emocional brutal que t´ entela els ulls. Déu li diu si vol tornar al Paradis pintat i torna al quadre. Si no l’heu vist i teniu oportunitat, és un imprescinbible això sí agredolç.

  17/12/2017
 • Pau Rosell Simón

  » PARADÍS PINTAT és d’aquells espectacles que mai s’obliden! »

  Sortir de la Sala Muntaner i preguntar-se: què fariem sense la meravellosa Pepa Plana i els seus profunds muntatges de clown?».
  El que s’aconsegueix en aquest espectacle és únic, el talent de la grandiosa pallassa aconsegueix fer-te petar de riure en una «comèdia» sobre les migracions, si si, heu llegit bé, sobre les migracions; i rebentar-te a llàgrima viva amb un final que et destrossa per dins i et deixa trencat a la butaca.
  El que no cal ni analitzar és l’indiscutible talent de la Pepa Plana, salta a la vista, una enorme interpretació i un «text» magnífic que fa reflexionar, i molt.
  Tractar temes dalt de l’escenari com es tracten aquí no es gens fàcil i ho podem disfrutar molt poc.
  És un d’aquells muntatges que tothom necessitaria veure: PARADÍS PINTAT!

  On s’amaga aquest paradís que tothom coneix pero ningú hi arriba…?
  Moltes felicitats!!!!

  21/09/2017
Artículos relacionados
Pepa Plana: "Llevo 20 años de nariz y aún me tengo que reivindicar"

Pepa Plana: "Llevo 20 años de nariz y aún me tengo que reivindicar"

20 enero 2017

La payasa Pepa Plana puerta, como dice ella, 20 años de nariz. Una trayectoria donde ha tenido que abrirse camino y reivindicar constantemente como mujer y como payasa. Payasa teatral […]

Pepa Plana: «Porto 20 anys de nas i encara m’he de reivindicar»

Pepa Plana: «Porto 20 anys de nas i encara m’he de reivindicar»

5 julio 2016

La pallassa Pepa Plana porta, com diu ella, 20 anys de nas. Una trajectòria on ha hagut d’obrir-se camí i reivindicar-se constantment com a dona i com a pallassa. Pallassa […]