Todo lo que necesitas para ir al teatro

L’empestat

L’empestat

Pròsper, Miranda i los demás naufragados han dejado ya la isla. Caliban y Ariel son liberados. Por fin están solos. Aislados. Caliban vuelve a ser amo de su pequeño reino, pero ya no volverá a ser el de antes, ahora que ha aprendido a poner palabras a su tormento, que se ha infectado de esta plaga que es la lengua, que sólo le sirve para evocar el mundo que le ha traicionado; un universo apestado. La musitación de una lengua que exprimirá hasta llegar al drama: este. El Apestado.

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi
  12345

  Sé que quedaré com un insensible però “L’EMPESTAT” a La Seca no va despertar en mi les passions que a la resta. No vol dir que m’avorrís o que no captés l’enorme treball que hi ha al darrera. El text és difícil i dens però assequible, en part gràcies a la seva pròpia musicalitat, el vers està molt treballat i aconseguit i és tota una pluja tempestuosa de paraules i mots que t’inunden i en algun moment, boi t’ofeguen. La posada en escena és tan potent com efectiva i la interpretació, exquisida, no amaga la seva dificultat.
  En fi, és un poema visual i oral …que no em va emocionar. La poesia ja ho té, o et toca o et deixa fred. Vaig llegir La Tempesta just abans d’anar-hi per captar ben bé el sentit de la proposta, però ni així.

  11/09/2016
 • JOSEP OLIVA SASÉ
  12345

  Avui dins de la programació del Grec he vist a La Seca aquesta obra escrita per Jordi Oriol, basada en La Tempestat de Shakespeare, filtres de La Pesta de Camus i música de Beethoven en concret la Sonata per a piano núm. 17. Magnífica la direcció de Xavier Albertí. Pel que fa a l’obra anava amb perspectives molt altes per altres comentaris, i la veritat que per a mi no ho han estat tant. De totes maneres m’he deixat portar i el text que m’ha semblat un tant abstracte però el joc de paraules i rimes, alguns moments amb acudits ben aconseguits i el ritme trepidant, m’han fet passar una bona estona. La interpretació fantàstica tant Jordi Oriol com Carles Pedragosa més si tenim en compte en les condicions en què la realitzen, així com la posada en escena realment espectacular. Avui estaven exhaurides les entrades, i fins al dia 24 es pot veure.

  21/07/2016
 • Carlos Be
  Carlos Be
  12345

  El nuevo espectáculo de la compañía Indi Gest nos transporta a las cañerías húmedas del alcantarillado de la humanidad, donde nos espera un angustiado Caliban acompañado de Gabriel, su adlátere y pianista traqueotomizado. Como aquel trasunto demoníaco del hombre que filmó Peter Greenaway en su PROSPERO’S BOOKS de 1991, este Caliban padece en piel propia el tormento que otorga la sabiduría, esa meta insondable que se halla más allá del abismo en el que todo lo que cae se transforma en un montón de escoria o, literalmente, papel mojado. Sigue en http://goo.gl/iGKRaS

  09/07/2016