La Zanja

La Zanja

La Zanja es una producción de Titzina Teatre, que narra el encuentro entre dos mundos, a partir de la construcción de una mina en un pueblo de América del Sur.

Sinopsis

Miguel, técnico de una multinacional minera, llega a una explotación de la compañía en Sudamérica. Alfred (el alcalde) y su comunidad esperan este nuevo “descubridor”. Se produce un encuentro de dos mundos y formas diferentes de entender la vida. Las ambiciones, oportunidades y consecuencias de la implantación de la mina marcan el futuro del pueblo y las relaciones entre vecinos.

La historia del encuentro de Pizarro y Atahualpa, el último rey del Imperio inca, durante la época de la llegada de los españoles a América determinará el destino de los protagonistas.

Vídeo
Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • sonia saurí

  Val la pena veura-la. Busqueu on estan programats i aprofiteu.

  05/05/2019
 • Josep OS

  Avui a la Villarroel he estat veient aquesta obra escrita, dirigida i interpretada pels dos actors fundadors de la companyia Titzina, Pako Merino i Diego Lorca. L’obra ens parla d’un encreuament de cultures prenent com a base els fets ocorreguts a 1532 quan Pizarro va arribar al que ara és el Perú clarament a la recerca d’or de les Índies i es va enfrontar a l’emperador inca Atahualpa, i el trasllada a l’actualitat amb un tècnic d’una multinacional Miquel (Pako Merino) que també va allà per explotar unes mines d’or i es troba amb l’alcalde d’aquest poble andí Alfredo (Diego Lorca), bon conèixer de la història de fa 500 anys i contrari a que aquest projecte es dugui a terme ja que totes les promeses de millora que li assegura, són falses i que l’únic que els interesa és el benefici econòmic que aconseguirà la multinacional, encara que això i sense escrúpols porti a la destrucció del poble. Les dues èpoques al llarg de l’obra es van entrecreuant. Una posada en escena amb una escenografia sòbria però molt efectiva i de la qual destacaria la perfecta i tènue il·luminació tot això arrodonit per música de caràcter llatí composta per Jonatan Bernabeu. Pel que fa a la interpretació, Merino i Lorca alternen els dos personatges que abans he esmentat amb la d’uns ramaders i fan un treball impecable i que només per aquest fet ja val la pena anar-hi. Només estaran fins al dia 22 d’aquest mes i us puc assegurar que no us deixarà indiferents.

  10/04/2019
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola

  Un bon muntatge no només per la valenta crítica de la històrica colonització i per la denúncia de les pràctiques abusives de les empreses multinacionals d’avui, sinó per una posada en escena fresca, neta i poètica, basada en la magnífica interpretació dels dos actors; entren i surten en el joc, canvien de registre un cop i un altre amb absoluta naturalitat i convicció. El treball escènic, la utilització dels significatius objectes, la il·luminació, tot en conjunt projecta un espectacle d’enorme qualitat artística i intel·lectual. Els dos excel·lents actors, Lorca i Merino, s’encarreguen de tots els papers si bé és bo aclarir que la interpretació de tots aquests personatges és desigual durant la representació. En resum, una obra que té els seus alts i baixos. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/04/06/la-zanja/

  08/04/2019
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  La Zanja nos cuenta una historia que se repite una y otra vez. A lo largo de los siglos. Como el ser humano con su inagotable avaricia arrasa con todo para obtener la ganancia, el oro…
  No importa el qué y quiénes se lleva por delante.
  Un técnico de una multinacional minera se desplaza hasta SurAmerica para reunirse con el alcalde la comunidad y ofrecerles mejoras en sus infraestructuras a cambio de poner minas y sustraer el oro.
  Pero el oro lo puede todo. Y los habitantes de la zona pagarán muy caro el aceptar el acuerdo.

  Gran esfuerzo actoral De Diego Lorca y Pako Merino, también a cargo de la dirección y de la dramaturgia, que interpretan a todos los personajes. Pero a mí personalmente no me han transmitido todo lo que podría haber transmitido la obra.
  Se me ha quedado un tanto coja…

  03/04/2019
 • maría j gonzález mondaza
  maría j gonzález mondaza

  El text és bastant interessant, parla de la vida difícil i dels desencants de estar vivint en un món que no es nostre, d’una terra en lluita constant.

  11/02/2019
Artículos relacionados
La Villarroel acoge 'La zanja', nueva creación de Tizina

La Villarroel acoge 'La zanja', nueva creación de Tizina

2 abril 2019

La Villarroel acoge La zanja, el nuevo espectáculo de Titzina, la formació de Diego Lorca y Pako Merino. Es la tercera vez que la sala acoge a esta compañía referente del teatro de nueva creación, arriesgado y […]