Todo lo que necesitas para ir al teatro

Federico García

En el 80º aniversario de la muerte del poeta, Pep Tosar se acerca al mundo interior de Federico García Lorca en un viaje sorprendente y formidable por los paisajes de Castilla y Andalucía. Una biografía sonora y visual. Una guía para entender mejor al poeta que cantó a la vida y la muerte con la misma intensidad.

Sinopsis

El montaje recorre los episodios vitales más destacados de la vida del poeta y les confiere su propia banda sonora. Asimismo, establece conexiones entre los fragmentos biográficos y las obras que Lorca escribió durante esos periodos.

 

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Maria Delriu Gispert

  Un homenatge excels a l’altura del mateix Lorca amb artistes tan polivalents com ell mateix.

  La barreja d’audiovisual, música, ball i recitació que podria haver resultat terrible però sota la direcció de Pep Tosar resulta la combinació perfecta.

  04/04/2019
 • Anna Bee

  Vaig anar a veure aquesta funció sense saber que esperar-ne. La veritat, em vaig endur una gran sorpresa. Em va encantar conèixer més al poeta d’aquesta manera tan genial. Una combinació exquisita entre música, dansa, teatre, audiovisuals, … Emocions a flor de pell. Un 10 rotund per l’idea i creació.

  10/03/2019
 • Eduardo Bediaga Hickman

  Maravillosa!! Excelente actuación de todos los artistas! Una dirección excelente!! No se puede perder!!

  17/02/2019
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola

  Una posada en escena absolutament deliciosa, d’una sensibilitat i qualitat excepcionals. Dansa, cant, teatre i poesia descobrint-nos universos poc coneguts del poeta. Una proposta que mou emocions i sentiments, arriba a l’ànima i m’ha servit sobretot per reconciliar-me amb la figura de Lorca. Un imprescindible. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/02/08/federico-garcia/

  08/02/2019
 • Josep Aguilera

  Ideal si es vol conèixer la vida, obra i qualitat d’aquest autor del segle XX. Una mesla entre poesia, cant, ball i un audiovisual que us endinsarà en el món d’en Federico. Brillant i molt recomenable.

  18/03/2018
 • Josep Via Santacana

  o

  14/05/2017
  • Josep Via Santacana

   La perfecció al escenari, teatre documental aon la sensibilitat, la poesia,la paraula, el ball,»el cante» tot conflueix al interior del ser humá, un viatge en tren per els paisatges de Castella i Andalucia, es també un viatge per la vida de Lorca, un recorregut intens i divers, a lo mes profund, la seva anima i directe a la emocio del espectador. Pep Tosar un dels grans creadors no suficienment reconegut malgrat l´enorme feina feta ja desde el Malda, en petites meravelles ja fos en homenatges a poetas o creacions propies en mitjans infims i resultats poderosos injustament valorats pro no oblidats.Ara acompanyat de la gran veu cantaora de Mariola Membrives,el ball de José Maldonado.la guitarra de Rycardo Moreno i la percussió de David Dominguez, combinat en un viatge en tren, en companyia de experts en la seva obra i coneixedors de la seva trajectoria, que et transporten al interior de la seva anima, dificilment algu que no fos Pep Tosar podria haber arribat tan a fons del poeta i si ha estat posible es també perque aquest poeta de nom Federico Garciá, es unic i la combinaçio Lorca i el talent de Pep Tosar, fan un espectacle total irrepetible.

   15/05/2017
 • Mercedes Fernandez Botello

  Imprescindible. Que preciosidad, que maravilla la musica, las voces, los textos, el baile. Emocionante.

  05/05/2017
 • Josep Oliva Sasé

  Del que he vist avui al Romea opinaré molt poc. I per què?. Doncs senzillament perquè les emocions no es poden transcriure, cal viure-les. I és que aquesta obra o potser millor teatre document que Pep Tosar ens presenta a títol d’homenatge a Lorca fet amb una exquisidesa sublim és pura màgia. Només hi ha una paraula per qualificar-lo BRUTAL i una altra per aconsellar-lo IMPRESCINDIBLE. Amb això està tot dit.

  02/05/2017
 • Jose Domingo Costa Perez de Tudela

  Precioso, bello, hipnotizador, te enamora.
  Bravo, bravo, bravísimo.
  Felicito a Pep Tosar y a todo el equipo.

  28/04/2017
Artículos relacionados
Un Lorca bailaor con Pep Tosar

Un Lorca bailaor con Pep Tosar

25 abril 2017

De Fuente Vaqueros en el fusilamiento. Pep Tosar se adentra en la vida de Lorca con Federico García, un espectáculo donde la música, la danza y el texto confluyen para […]

Un Lorca bailaor con Pep Tosar

Un Lorca bailaor con Pep Tosar

16 julio 2015

De Fuente Vaqueros en el fusilamiento. Pep Tosar se adentra en la vida de Lorca con Federico García, un espectáculo donde la música, la danza y el texto confluyen para […]