Els secundaris

Els secundaris

Teatre Barcelona te ofrece entradas a 15 euros entre semana (-25%) ya 16 los fines de semana (-20%)

I con el código promocional SECUNDARISTBCN puedes conseguir 2 euros de descuento extra sobre el precio ya rebajado al comprar entradas para las funciones del 31/5 al 12 de junio.

Para beneficiarte de esta promoción es necesario introducir el código promocional y aplicarlo después de seleccionar las localidades y antes de proceder al pago. Asegura-te que se aplica el descuento antes de formalizar la compra.

Els secundaris es un homenaje a los actores y actrices que no se recuerdan, un espectáculo de los Pirates Teatre escrito y protagonizado Bernat Cot y Laura Aubert.

Sinopsis

Ésta es la historia de una actriz y un actor secundarios que comparten, entre las cortinas de un teatro, la inquietud antes de estrenar. ¿Irá bien o no irá bien el estreno? En un embate de vivencias hilarantes los dos harán el posible para que así sea.

Inspirada en los espectáculos populares del Paralelo de principios del siglo XX, Els secundaris combina piezas teatrales cómicas y de vodevil de la época para hacer un homenaje a los profesionales que hay detrás de las grandes producciones, y en concreto a todos aquellos actores y actrices que han formado parte de nuestra historia y que han sido olvidados. De los del pasado, de los del presente y de los del futuro… porque todo esto ¿ha cambiado mucho?

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Enric Cervera

  Aquí us deixo la meva opinió. Gràcies per fer el que feu. Cordialment
  Enric Cervera
  https://reflexionsdunactor.blogspot.com/2022/06/els-secundaris.html

  26/06/2022
 • Josep OS

  Excel·lent tarda de diumenge vaig passar ahir al Maldà. Un espectacle escrit i alhora interpretat per Bernat Cot i Laura Aubert i magníficament dirigit per Adrià Aubert. No sé ben bé com qualificar-ho, si vodevil, divertimento, espectacle de varietés o potser res d’això i deixar-ho pel que és, una petita joia. Tot passa a la cameta d’un teatre, el lloc on els artistes secundaris passen hores i hores per després aparèixer a escena un segon per a una irrellevància. Per a molts és també casa seva perquè allà maldormen i el resultat final és que per al públic són els grans ignorats. Aquesta obra vol ser un homenatge a tots aquests artistas oblidats. Una posada en escena espectacular amb una escenografia d’ Enric Romaní on no falta res, quin enginy en un espai tan petit encaixar tant atrezzo. Encomiable el treball de Cot i Aubert que aquí sí que es pot dir que es deixen la pell, un ritme trepidant, els canvis de vestuari, de personatges (més de 15), passar d’home a dona en 10 segons, canvis de perruques, les corredisses d’entrades i sortides i molt més, genial vaja. Tampoc no falten les picadites d’ull a artistes de l’època com Alady o l’empresari del Paral·lel Santpere entre d’altres. Tot i que té part hilarant, també té un espai per a la tendresa i al final de l’obra la reivindicativa. No us ho perdeu, és un imprescindible.

  13/06/2022
 • Marta Turu Pedrola
  Marta Turu Pedrola

  Si us agrada el teatre, l’heu de veure. No és una recomanació, és quasi una obligació: correu cap al Maldà, demà, aquesta setmana, no s’hi valen procrastinacions. Aneu-hi, perquè Els Secundaris és una autèntica oda al teatre i al seu món.

  Una curosa i minuciosa escenografia acull el públic entre bambolines; i és que l’obra té lloc rere l’escenari, diguem-ne, més que a sobre d’ell. Els delits i neguits, les peripècies i els somnis dels nostres dos actors «secundaris», així com els de vuit personatges més, prenen forma i color, es transformen en cançó, en ball, en diàlegs vertiginosos i interaccions trepidants, en canvis de vestuari, en un terratrèmol d’entrades i sortides.. De sorpreses i eufòria que creix exponencialment a mesura que avança el guió, i uns incansables i enèrgics Laura Aubert i Bernat Coll ens demostren, amb gran naturalitat i un cop més (i que no sigui l’últim, si us plau!) de què són capaços sobre (rere) l’escenari.

  L’obra acaba resultant un homenatge no només als actors que no són principals (i que, per tant, en poques ocasions s’esmenten en aquestes crítiques): també ho és als músics, als sastres, als teloners, als acomodadors, als tècnics. Una entusiasta i fervorosa declaració de principis al món escènic i a la cultura de la dramatúrgia, que mostra, tot seguint el fil de la delirosa comèdia i amb una intel·ligent i fina ocurrència, un gran respecte i valoració al món del teatre i a totes les seves esferes. L’enhorabona més sincera!

  07/06/2022
Artículos relacionados
11 propuestas par ver en los Teatres de Proximitat de Barcelona

11 propuestas par ver en los Teatres de Proximitat de Barcelona

8 marzo 2022

La red de Teatres de Proximitat ‘On el teatre batega’ nace en el año 2020 en plena pandemia para cubrir las necesidades, problemas e inquietudes comunes que comparten 11 salas […]