Els feréstecs

Els feréstecs

Cuatro ‘indómitos’ conservadores se oponen a la vitalidad de los jóvenes y de las mujeres en una de las obras maestras de Goldoni. Estrenada el 1760, Els feréstecs (Los indómitos) inicia el gran fresco crítico y cómico de la vida burguesa de finales del siglo XVIII elaborado por el autor.

Durante el Carnaval, Pepito y Salvador, con Tomeu y Arturo (cuatro indómitos anclados en el pasado) han acordado el matrimonio de sus hijos, Llucieta y Quimet. Los dos jóvenes no se han visto nunca y se conocerán el día de la boda. La hija empieza a intuir algo, y ellos deciden que nadie la pueda ver y que, quién la vea, se tendrá que casar. No cuentan, pero, con el espíritu más liberal y doméstico de las mujeres y de los jóvenes, que desean un estilo de vida más abierto y sincero.

Vídeo
Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Neus Mònico Fernández
  Neus Mònico Fernández

  La temporada anterior la vàrem veure dues vegades, i possiblement aquesta si tenim un forat hi tornem.

  Unes actuacions TOTES genials !!!!!,una posta en escena original, un vestuari divertit , diferents dialectes del català……

  En aquesta obra vam descobrir la Laura Aubert que ens va agradar molt, va fer un paper ,que ens va fer riure molt.

  Us la recomano; no us la perdeu.

  19/05/2014
 • Llorenç Prats Canals
  Llorenç Prats Canals

  Quina delícia! No la vaig veure l’any passat però no em faria res de tornar-hi la setmana que ve. Màgia del teatre en estat pur, tot a base de talent, sense trampa ni cartró: el talent de Goldoni que d’una situació tòpica i senzillísima és capaç de treure’n un text que és una filigrana, una filigrana pensada per a l’escenari i per a uns actors capaços de treure petroli de la situació més senzilla. Un muntatge magistral, senzill i efectiu -que no efectista- jugant amb totes les possibilitats de la sala, una traducció que és un monument a la llengua catalana en totes les seves variants dialectals, quina música tan bonica i uns actors que fan l’efecte de disfrutar-hi tant com el públic. M’han sorprès molt favorablement els joves, el Pol López ja l’havia vist, té un paper molt curt, però, com els futbolistes, aprofita al màxim els minuts que li donen, però la Laura Aubert, que no la coneixia, per mi ha estat un descobriment. Amb els joves que estic veient darrerament penso que el futur del teatre a Catalunya pot ser esplendorós. I entre el grans -amb totes les meves reverències a Jordi Bosch- i els meus aplaudiments a la resta, un esment especial per a la Laura Conejero, ja entenc que li donessin el premi butaca! La Laura conejero, solvent en tot, és una diva en el millor sentit de la paraula, doneu-li un escenari per ella sola i l’omple de bat a bat, senyora, majora i plenipotenciària. Aquesta dona té perill. Quan la tornaran a fer?

  10/05/2014