Todo lo que necesitas para ir al teatro

El perro del hortelano

El perro del hortelano

La Compañía Nacional de Teatro Clásico lleva al TNC este clásico de Lope de Vega.

SINOPSIS

Helena Pimenta dirige esta comedia escrita entre 1.613 y 1618, en plena madurez creativa de Lope de Vega, que retrata los vaivenes amorosos de la condesa Diana y su secretario Teodoro, una relación prohibida por la rigidez de las jerarquías sociales.

Este conflicto entre el deseo de libertad y los vínculos impuestos por el destino sólo se resolverá cuando la fuerza del ingenio contribuya a hacer triunfar el amor, entendido por Lope de Vega como el gran nivelador universal que permite derribar las barreras sociales aparentemente más firmes .

Vídeo

Fotos + fotos

El perro del hortelanoEl perro del hortelanoEl perro del hortelanoEl perro del hortelanoEl perro del hortelano

Valoración colaboradores


Valoración espectadores

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Ahir al TNC vam estar veient la versió que Álvaro Tato ha fet d’aquesta obra de Lope de Vega que dirigeix ​​amb gran encert Helena Pimenta. Amb un ritme accelerat, en alguns moments massa, l’acció ens situa en un palauet a Nàpols on Diana lluita per mantenir el poder i estatus que ostenta sense renunciar a la seva necessitat d’estimar, un tema escrit fa 400 anys i molt vigent en els nostres dies . Amor, embolics i gelosia amb girs constants que condueixen a situacions molt divertides. Una posada en escena i escenografia sòbria però molt eficient de la qual destacaria la perfecta il·luminació, genial les ombres projectades a la paret. Un variat i magnífic vestuari i caracterització i un acurat fons musical al piano d’Olesya Tutova amb peces de Shubert, Bach, Piazzola entre d’altres, l´ arrodoneixen. Pel que fa a la interpretació, Tato ha mantingut la màxima fidelitat del text aconseguint que els versos siguin entenedors per a l’espectador i els catorze actors de la CNTC amb una perfecta dicció, diuen i matisen amb nota alta. Sense arribar a memorable és una bona opció per gaudir de teatre clàssic i de tant en quant ve de gust.

  07/01/2018

 • 12345

  Hèctor Fibla Ferrà

  Un clásico imperdible.

  18/12/2017

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  He disfrutado de lo lindo con El Perro del Hortelano! Que gran comedia, que bien me lo he pasado y como me reído!
  Ahora entiendo que el teatro clásico siga haciéndose aunque pasen años y años.
  Felicidades a todos los actores porque están en estado de gracia, el vestuario es mega bonito, la escenografía aunque simple es mega eficiente y… nada más!
  Que necesita ver una obra como esta de una vez! Jajajaja

  17/12/2017