El bon lladre

El bon lladre

Conor McPherson nos conmueve con el monólogo interior de un hombre inmerso en una huida imposible. El autor nos invita a una road movie hacia el infierno en la que los conceptos del bien y el mal son expulsados sin miramientos de la carretera.

La presa, Sota el til·ler, Dublin Carol… En los escenarios barceloneses se han podido ver ya varias obras del dramaturgo irlandés Conor McPherson, un autor que ha escrito para el teatro, el cine y la televisión y que con este monólogo encontró la voz que le ha consagrado entre los leones de la dramaturgia británica. En clave de monólogo interior o bien de thriller, McPherson teje un relato sobre los a menudo ambiguos conceptos del bien y el mal. El protagonista busca su particular redención mientras se abre paso repartiendo golpes aquí y allá en su —pese a todo— enternecedora huida hacia adelante. Intentará escapar de su destino, pero fracasará una y otra vez enredado en la telaraña en que se ha convertido su existencia. Pero no podrá eludir el peso de un pasado que lo adelanta constantemente en su desesperada carrera, impidiéndole encontrar la paz y descansar a la orilla del río de la vida, aquí magistralmente materializado en el frío y torrencial Shannon. Irlanda, la voz pesimista y atávica del país de James Joyce, es, junto con nuestro antihéroe, el otro protagonista del relato. Con gran audacia el autor convierte a un sicario de baja estofa que acaba de salir vivo de milagro de un tiroteo en la oscura versión de un caballero medieval embarcado en la búsqueda de un grial imposible y enamorado de una dama que acabará siendo su perdición.

Vídeo
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Mar

  IMPRESCINDIBLE.
  Josep Julien desgrana la vida d’aquest personatge, a priori mediocre, amb tanta intel·ligència , talent, emoció , sensibilitat, passió i sentit de l’humor que desitjareu tornar l’endemà al bar del teatre per trobar-vos-el de nou i preguntar-li per la Greta. No podeu deixar d’anar a veure com en Josep Julien us ho explica amb la mirada viva i brillant de qui ha conegut el carrer i la mala vida i aquell lleuger tartamudeig que el fa tant humà, proper i vulnerable.
  Reitero: un imprescindible.

  05/12/2016
 • LLUÏSA MOLNER VENTURA

  Bravo, broavo, bravo Josep Julien!!!!!.
  Si sou “teatrerus” l’heu de veure!
  Interpretació brodada, texte intel·ligent, interpretat amb talent i intel·ligència
  Tarda de teatre entranyable..mentre la resta del món es mira el Barça. ës el què té de GRAN aquesta ciutat nostra!

  23/05/2016
 • LLUÏSA MOLNER VENTURA

  Bravo, broavo, bravo Josep Julien!!!!!.
  Si sou «teatrerus» l’heu de veure!
  Interpretació brodada, texte intel·ligent, interpretat amb talent i intel·ligència
  Tarda de teatre entranyable..mentre la resta del món es mira el Barça. ës el què té de GRAN aquesta ciutat nostra!

  23/05/2016
 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi

  Impressionant monòleg a càrrec de Josep Julien. A piori, un sap que relata una història de mafiosos i visualitza els clàssics italoamericans sigui en versió El Padrino o Los Soprano. Doncs no, per començar, parlem d’Irlanda i d’un mafiós a qui la paraula li cau gran. Deixem-ho en un batusser que actua quan li manen i que ens explica la seva vida de segona. Un relat digne de la millor novel·la negra clàssica, una direcció que es nota i una interpretació, perdoneu el tòpic, de recital. Que la sala no estigués plena és un crim a l’alçada del què allà s’hi explica.

  22/11/2015
 • Rosa Ramos

  Ens va interessar moltíssim el monòleg i com l’actor viatja entre tants fets i tantes emocions. Altíssima cualitat literària i actoral fora d’hores. Et fa riure i alhora estremir-te per la seva mala sort. Excel·lent!!

  17/02/2015
 • Maria Sales

  Fuí con mi amiga Marga y lo pasamos genial. Que gran actor y que preciosa y divertida historia.

  11/02/2015
 • Margarita Saez

  Meravellós. Feia molt de temps que no gaudia tant en un teatre. La proximitat del bar del Romea permet apreciar la lluïssor dels ulls hipnòtics d’aquest monumental actor que és el Josep Julien. Aconsegueix transportar-te a les profunditats del relat amb la màgia i l’aplom que molts pocs actors posseeixen. Bravo. Correu cap al Romea, queden poques funcions. No us perdeu aquesta joia!

  11/02/2015
 • Elisabet Ramírez Valle
  Elisabet Ramírez Valle

  Un bon lladre. El bon lladre. Josep Julien encarna un gàngster irlandès, «un mindundi» que ens explica la seva història, primer a partir d’una petita anècdota, després a partir d’un monòleg que, tot i ser monòleg, s’assembla més a una conversa de bar que podem mantenir amb qualsevol.
  Julien ens fa còmplices, ens fica a la butxaca fins al punt de que nosaltres, espectadors, empatitzem amb ell. Sentim les seves emocions com nostres a travès de la tendresa que ens fa veure un home, enamorat, que fuig sense saber on.
  Olor a whisky, olor a èxit.

  04/07/2014
 • Neus Mònico Fernández
  Neus Mònico Fernández

  Ahir vam assistir a la prèvia o millor dit assaig obert de «El bon lladre», un monòleg del escriptor Conor McPherson.
  Lloc de trobada La Vilella.
  El poder estar presents en aquest assaig, veient treballar en Xiscu Masó (director) i en Josep Julian (actor) ha estat tota una experiencia molt positiva.
  Tots els assistents vam sortir amb moltes ganes de veure aquest muntatge que el faran al Grec Festival de Barcelona,del 3 al 6 de juliol .

  Creiem que será una bona proposta.
  Ens veiem al Grec !!!!!!!!!!!!!

  25/06/2014
Artículos relacionados

Grec: constelaciones, whisky, hostias y crostas

3 julio 2014

La primera semana del Grec 2014 viene cargada de propuestas teatrales deliciosas, de esas que tienen una mirada especial del mundo, y hacen que cambiemos la nuestra. KRUM (EL CROSTA) […]