Todo lo que necesitas para ir al teatro

Dei Furbi: Trilogia Mozart

Dei Furbi: Trilogia Mozart

La compañía Dei Furbi, ganadora del Premio Max 2014 a la mejor obra musical para La flauta mágica, estrena nuevo espectáculo en La Seca Espai Brossa. Se trata de una interpretación muy libre de la trilogía más famosa en la historia del género operístico: Las bodas de Fígaro, Don Giovanni y Così fan tutte.

Bajo la dirección de Gemma Beltran, la compañía continúa la búsqueda de un lenguaje escénico poético, lírico y visual, siempre salpimentado con buenas dosis de humor, y una combinación de teatro y música a partir de la síntesis de las tres óperas que crearon conjuntamente Mozart y Da Ponte.

Esta conocida trilogía fue producida poco antes de la revolución francesa con un mismo propósito: hacer una crítica a la particular deshumanización que provoca el uso y abuso de los privilegios de la aristocracia. Alrededor de la narración de esta atrevida propuesta, giran unos personajes que se agitan entre los extremos de la tragedia y la comedia. Desde una mirada lúdica y detrás de una apariencia bufonesca, atraviesan la trilogía representante la azarosa fragilidad de la condición humana.

Vídeo
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi

  Una altra més que valenta i interessant proposta de Dei Furbi de tractar l’òpera d’una manera diferent: a capella, poètica, divertida, accessible… En aquesta ocasió uneixen tres òperes de Mozart en poc més d’una hora, amb l’ajuda d’un «miriñaque» multifuncional que atorga un aire oníric i fantasiós al muntatge. La part més rodona és la més desenvolupada i on més entra en joc la part d’actuació dels intèrprets: «Les noces de Fígaro» bé hagués pogut ser un espectacle per si mateix, ple de ritme i complicitats amb el públic.
  Destaquen les bones interpretacions, especialment les de Queralt Albinyana i Anna Herebia.
  Ara, em va agradar força més «La flauta màgica», el muntatge previ, potser al ser una única història.

  10/01/2016
 • Pere Costal
  Pere Costal

  Doblement agraïts: pel sorteig de Teatre Barcelona i per la qualitat i rigor de l’obra. Sense que Trilogia Mozart estés previament en les nostres previsions, ha esdevingut per nosaltres una sorpresa molt interessant i entranyable, que l’hem gaudit i assumit com del tot recomanable.
  Molt agraïts per tot i fins aviat!

  19/12/2015
 • Josep Via Santacana

  Una vegada mes la companyia Dei Furbi, demostran ser uns experts amb algo tan dificil com al cant a capella,i fer-ho en forma de espectacle al sevei amb aquest cas de 3 operes de Mozart, enllaçades a conveniencia, i amb un domini de les veus i saber estar al escenari ple de enginy.Si li afegim un montatge imaginatiu amb un element esencial dificil de anomenar en forma de carpa o vestit,dona igual, pro de una utilitat i joc escenic extraordinari, ens trobem devant de una obra que no et deixa indiferent. El nivell de interes pot radicar amb el gust personal de cada un, amb la facilitat de encaixar mes o menys, sense musica aquestes adaptacions, tenin present que les histories explicades com hem sol pasar a la opera, s allunyen molt del meu interes i no son motiu de prestar masa atençio al espectacle, si la feina ben feta i dots per el cant de la Cia.amb un montatge delicat i vigoros al mateix temps.

  15/12/2014
Artículos relacionados
“Les històries no es queden al teatre, pots imaginar més enllà”

“Les històries no es queden al teatre, pots imaginar més enllà”

23 diciembre 2014

La primera Lliga de Teatre organitzada per Sixto Paz ha arribat al seu final, i hem parlat amb una guanyadora, la nostra col·laboradora Gema Moraleda, per a conèixer l’experiència de […]

Energía Furbi a la Trilogía Mozart

10 diciembre 2014

La compañía Dei Furbi, ganadora del Premio Max 2014 en la mejor obra musical para La flauta màgica, estrena nuevo espectáculo en La Seca. Trilogia Mozart – Così Fan Dei […]