Todo lo que necesitas para ir al teatro

Bodas de sangre

Bodas de sangre

Después de triunfar con espectáculos como Romeu i Julieta, Hamlet o Yerma, Projecte Ingenu vuelve a Lorca para adentrarse s en el clásico Bodas de sangre.

Lorca retrata una mujer valiente que se enfrenta a su sociedad persiguiendo su deseo, una reivindicación que aún hoy sigue siendo necesaria.

Bodas de sangre es la obra más famosa de Federico García Lorca. Es la primera parte de la conocida “Trilogía Lorquiana” o “tragedias rurales” (Bodas de sangre, Yerma y La casa de Bernarda Alba). En esta trilogía, Lorca parte de un aparente costumbrismo para dibujar una crítica moral de la España de su tiempo.

Sinopsis

El mismo día de su boda, durante el banquete, la Novia decide escapar a caballo con su verdadero amor: Leonardo. El autor se basa en un hecho real (el crimen cometido en el cortijo de Níjar) para contar una historia trágica sobre el amor y el deseo enfrentados al deber, el honor y los intereses familiares.

Valoración colaboradores

Valoración espectadores
  • Primera obra que veig de Projecte Ingenu, ni més ni menys que una adaptació moderna de BODAS DE SANGRE de Lorca, i aproven amb nota.
    Veiem la preparació d’un casament modern, en el qual s’anirà desplegant la tragèdia lorquiana. Amb una posada en escena molt dinàmica, tenim música en directe, ball, la integració de la pròpia mort de Federico García Lorca i la persecució que va patir en vida.
    Teatre modern fonamentat en un clàssic, combinació guanyadora.

    16/08/2021
  • Ahir vaig estar veient aquesta petita joia que la companyia Projecte Ingenu, ens brinda l’oportunitat de gaudir en ple mes d’agost al Teatre Poliorama. El dia 18 farà 85 anys de l’assassinat de García Lorca i han volgut retre-li homenatge de dues maneres la primera amb la representació de l’adaptació i fidel actualització sense modificar per a res el text original que ha fet Anna Maria Ricart de Bodas de sangre i en paral·lel regalar-nos un seguit de textos, poesia i prosa, extreta de diferents obres de Lorca, tot això dirigit de manera implacable per Marc Chornet. No explicaré el tema de l’obra perquè és de tots conegut i prefereixo comentar tot el que envolta l’espectacle. Tot ens arriba a través de diverses disciplines, la paraula, el cante, les projeccions, la dansa i la música. El bailaor Jesús Blanco és el que dóna vida a Lorca acompanyat de la música en viu de Gerard Marsal que combina los palos amb la música electrònica amb el que conjuga la tradició amb l’actualitat. Una magnífica posada en escena acompanyada d’una tènue il·luminació (en alguns moments massa perquè no es veu ni a l’actor) que creen una atmosfera que dóna més força si és possible, a les paraules de Lorca. El paral·lelisme de què parlava al principi es retroba en dues escenes finals, la baralla a ganivetades del casament i l’assassinat de Lorca amb un zapateado de J. Blanco. Extraordinària interpretació tant a nivell individual com coral dels sis actors i actrius Marina Alegre, Toni Guillemat, Cristina López, Xavier Torra , Ivet Zamora i Martí Salvat. No us ho perdeu cal veure-ho si o si (fins el día 22) i espero la reposin per als que estan fora o per repetir, per què no.

    15/08/2021
Artículos relacionados
Projecte Ingenu hace agosto en el Poliorama con un moderno 'Bodas de sangre'

Projecte Ingenu hace agosto en el Poliorama con un moderno 'Bodas de sangre'

30 julio 2021

Bodas de sangre, la tragedia en verso y en prosa escrita por Federico García Lorca en 1931, llega a partir del 11 al 22 de agosto en el Teatro Poliorama […]