André y Dorine

André y Dorine

En un pequeño salón, el frenético tecleo de una máquina de escribir, se enzarza a diario con las notas de un violonchelo. Son André y Dorine, una pareja de ancianos que, como tantas otras, ha caido en la desidia, olvidando así lo que un día los unió. De las paredes cuelga el pasado enmarcado, como único testimonio de lo que compartieron. Pero un suceso, la enfermedad, será la encargada de sacudir el polvo de su relación, obligándoles a recordar quiénes fueron, para reencontrarse con quienes son. Recordar cómo han amado, para seguir amando.

Con la compra de esta entrada ayudas a los grupos de atención y soporte emocional a los cuidadores de personas con Alzheimer.  visual.

Vídeo
Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Josep Oliva Sasé

  Avui he pogut gaudir al Auditori de Granollers d’aquesta obra i sé que arribo tard perquè la majoria de vosaltres fa temps ja ho vau fer. Una recorregut per la vida i història d’aquesta parella mostra de superació, lluita i amor amb un final dur pel maleït Alzheimer però tractat amb una sensibilitat, subtilesa i tendresa que m’ha emocionat i perquè no dir-ho caure alguna llagrimeta. La interpretació dels tres actors de la companyia Kulunka, Josè Dault, Edu Cárcamo i Garbiñe Insausti, magistral. Un canvi de personatges i màscares, 15 si no recordo malament, a un ritme vertiginós amb una expressió tal, que aconsegueixen comunicar tan bé o millor que la paraula. La perfecta escenografia, il·luminació i música acaben d’arrodonir aquesta joia. Si us ha passat com a mi que encara no l’heu vist, si teniu oportunitat, fer-ho perquè és imperdible.

  17/10/2016
 • Laura Fer Gom

  tengo ganas de que vuelvan para volver a verla….
  es una obra muy intensa

  08/09/2016
 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi

  Poc a dir i i mai millor dit, tractant-se d’una obra on no hi ha text. I és que aquesta obra no ha d’espantar a ningú no avesat al teatre de màscares i gestual. És senzillament genial i meravellosa, emprant un llenguatge universal pel qual no calen paraules.
  Poètica, tendra, sensible que no sensiblera, íntima, veiem com un matrimoni, dels de tota la vida junts, afronta la malaltia de l’Alzheimer que comença a patir ella. Sense defugir res (d’entrada, la rutina sense més de la parella), ni el drama vital d’ella, ni la impotència i ràbia d’ell, passejem per tot un camí d’emocions. Un drama que no busca lallàgrima fàcil, una comèdia que defuig els recursos massa vegades vistos. En definitva, una obra universal, atemporal i que és una pena que ningú amant del teatre, bé, de la vida, se la perdi.

  21/06/2016
 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi

  ✏️❓☹️✝️

  19/06/2016
 • Carlos Be
  Carlos Be

  ¿Qué más puede decirse de ANDRÉ Y DORINE, una obra con seis años a sus espaldas y más de veinticinco países recorridos? Si no la han visto, vayan a verla. Se trata de una obra de teatro cuyo alcance es universal, un compendio de fragmentos deslumbrantes de creatividad y sensibilidad que nos cuenta la degeneración de una pareja en la senectud y cómo de algo tan inevitable como la muerte puede surgir una nueva esperanza… e incluso la vida. Muy recomendable.

  10/06/2016
 • Leonor del P.

  Impresionante!

  08/06/2016
 • Ysaac

  Une merveille!
  J’ai passé un moment exceptionnel! Très juste. De l’ordre du génie quand aucun mot n’est échangé et que les expressions se résument à des masques…
  A voir absolument!

  04/06/2016
 • LLUÏSA MOLNER VENTURA

  Una obra deliciosa, desenvolupada amb intel·ligència i sensibilitat.
  Amb màscares i tot actors i actriu super expressius. Domini del cos i de l’expressió teatral sublim!
  Hiper-recomanable. També per infants desperts i adolescents.
  A Barcelona va durar massa pocs dies i els vam haver de perseguir!!!! Sort que els varem RE-trobar a l’ Atrium de Viladecans!
  Gràcies Kulunka Teatre!

  19/10/2015
 • Capitano Spavento
  Capitano Spavento

  Excelente. Poco que decir o añadir a lo que ya han dicho casi todos: emocionante, impecable en el gesto y al técnica, sensible y con humor. Casi perfecto. Además, es tan emocionante ver el Poliorama lleno para ver…teatro de máscaras! un teatro particular y no convencional que apuesta además por la sencillez y el silencio. Ojalá se vean más llenos así por Barcelona. Bien por el público en este caso, que se atreve, y bien por la compañía, que cumple a raudales.

  17/09/2015
 • Carmen Varela

  Emocions a flor de pell ,sense dir res ho diu tot d’aquelles obres que hi penses molts dies. Tota una maravella !!!!

  15/09/2015
 • Julià

  André i Dorine és una obra que no et deixa indiferent. Les màscares són molt expressives, i els actors són mags de l’expressió corporal, tot això fa que no es necessitin paraules en cap moment per entendre la trama. Molt i molt recomanable.

  09/09/2015
 • Antoni Parera Ubach
  Antoni Parera Ubach

  Ahir vaig tenir la gran sort d´assistir a l´estrena de «André i Dorine». El espectacle amb va fascinar per la seva sensibilitat i emoció i amb uns tocs d´humor plens de tendresa. No es estrany que faci anys que voltin per el mon, ja que es perfectament comprensible en qualsevol lloc. Ahir el públic va ovacionar en peu a aquest grans artistes. No us la perdeu.

  06/09/2015
Artículos relacionados
‘André y Dorine’ aborda el Alzheimer y la vejez desde la poesía visual

‘André y Dorine’ aborda el Alzheimer y la vejez desde la poesía visual

31 agosto 2015

Después de llenar plateas de 23 países, llega al Poliorama André y Dorine, una propuesta de la compañía vasca Kulunka Teatro que utiliza 14 máscaras, gestualidad y música para hablar […]