Acorar

Acorar es una reflexión sobre la identidad colectiva de los pueblos, sobre qué es aquello que nos define, qué es aquello que hace que -aún-exista nuestra comunidad. El texto toma por excusa narrativa la descripción de una jornada de matanzas en Mallorca. Y de aquí el título del espectáculo. Lo de acorar era un trabajo reservada al más experto, porque no es nada sencillo de hacer, y hoy en día bien pocos saben. A partir de uno minúsculo hecho casero, ofrecemos una visión universal que provoca una reflexión en el espectador sobre su mundo más íntimo. Llegaremos a la secreta intimidad de cada cual porque aquello que ofrecemos es universal.

Vídeo
Fotos
Valoración colaboradores

Valoración espectadores
 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi

  ACORAR té un tret que em fascina: el parlar, sense aparents pretensions, d’un aspecte molt local, quotidià, personal… que alhora engloba la universalitat, traspassa llenguatges, ubicacions i arriba a tothom, una mica com la peli aquella de «El increíble hombre menguante», amb la reflexió final de que el més petit conté tot un univers.
  Obres que són atemporals i que connecten amb tothom tot i que el que es representa, directament no tingui gaire a verue amb tu. Aquí es tracta, a partir del fet de la matança típica del porc a les illes (som conscients de la ràbia que els fa que diguem «ses illes»,oi?), de reflexionar sobre la pèrdua de les tradicions, de com deixem que la modernitat, la comoditat, els diners arrosseguin amb tot. I perdem pel camí les paraules. I les paraules ho són tot. Si no tenim el mot, dificilment pensarem en el fet, que acaba sent invisible i s’oblida.
  Un text difícil d’interpretar pel Toni Gomila (també autor) que es desdobla en diversos personatges i fa un esforç titànic per vocalitzar de manera que els d’aquí entenguem gairebé tot el que diu (gràcies!). Personalment, crec que no cal ser un enamorat de la cultura mallorquina, ni les seves tradicions, per gaudir molt de l’obra. Per mi, el millor va ser les reflexions que em van provocar sobre els canvis en pos de la modernitat (lògic) dels nostres barris, ciutats i el que hem perdut a canvi.

  04/09/2017
 • Mario Milian Hita

  Un gran text, una gran interpretació de Toni Gomila, una riquesa lingüística que tot i que de vegades costa de seguir és pura poesia i, sobretot, moltes reflexions interessants i de gran actualitat. Molt recomanable!

  26/02/2015
 • Cristina Cervià

  ACORAR, és l’espectacle Imprescindible de la temporada, no us perdeu el devasall de riquesa lingüística, humor, poesia, crítica sociopolítica i amor a una terra que representa el text d’en Gomila.
  Mallorca té un abans i un després d’Acorar. Qui el viu/veu repeteix.
  La sobrassada un dia tornarà blanca i nosaltres espectadors no podrem fer res per aturar-ho.

  07/10/2013
Artículos relacionados

Vuelve uno de nuestros espectáculos favoritos

5 febrero 2015

Después de triunfar en Baleares y en Cataluña con una decena de premios y más de 30.000 espectadores, vuelve a La Seca el éxito de las dos últimas temporadas. Acorar […]