Viu el Teatre impulsa un projecte pilot per fomentar les arts en les escoles bressol

Ruben Garcia

Viu el Teatre impulsa una prova pilot del Projecte Global d’Immersió de les Arts en la Primera Infància en Escoles Bressol Municipals de Barcelona. El Projecte, que compta amb el suport de la Direcció General d’Escoles Bressols Municipal de Barcelona, té per objectiu que cultura i educació vagin de la mà per acompanyar en la recerca de noves metodologies que potenciïn les habilitats comunicatives, socials i emocionals dels infants. Aquesta iniciativa treballarà en diferents línies que incidiran en els equips docents, a través de formacions especialitzades, en les sessions que aquests professionals faran als alumnes, i també en  les famílies a través de diferents tallers d’art, música, dansa i teatre.

«Crec en la necessitat de donar-nos la mà el sector cultural i educatiu, per tal de compartir coneixements i experiències, i treballar conjuntament en noves metodologies. Junts sumem per fomentar una societat més sostenible, més respectuosa, més empàtica i més creativa”, comenta Gisela Juanet, Cap de Projectes de Viu el Teatre, i afegeix: «Per aquest motiu des del Servei Educatiu de Viu el Teatre impulsem propostes pedagògiques per les escoles, a partir de les arts escèniques, que promouen activitats que tenen com a objectiu fomentar les habilitats comunicatives, socials i emocionals dels infants”.

Aquesta prova pilot, en la que ja estan participant educadores de diferents escoles de Ciutat Vella, es durà a terme en dos centres de la ciutat, l’Escola Bressol de Can Carelleu i l’Escola El tren de Fort Pienc, i acabarà amb una representació de l’espectacle de Viu el Teatre Pintamúsica, dirigit a públic de primera infància (de 0 a 4 anys).


‘Pintamúsica’, un espectacle referent per a les petites i petits espectadors

Pintamúsica, l’espectacle creat per Berta Ros, Gisela Juanet i Lorena Lliró, combina música, art i teatre i proposa a les criatures un viatge creatiu i sensorial que parteix de les estacions de l’any i que acaba amb el quadre Dona i ocells en la nit de Joan Miró.

Estrenat l’any 2015 dins del cicle CCCB Babies amb només 6 funcions inicials, amb el temps s’ha convertit en una de les produccions de Viu el Teatre amb més projecció: s’han realitzat més de 400 representacions i ha passat pels principals circuits de teatre per nens i nenes de Catalunya i Espanya com FETEN a Gijón, Feria Ciudad Rodrigo a Castilla y León o la Red de Teatros de Madrid, entre altres.

Actualment Pintamúsica segueix gaudint del reconeixement del públic exhaurint totes les localitats de la temporada que farà al Teatre Romea, del 16 de febrer al 28 de març dins del Cicle Petit Romea, i esgotant també totes les entrades de les 25 funcions escolars i familiars que farà per diferents ciutats de Catalunya.

 

Artículos relacionados

El Grec de proximidad: 11 lecturas dramatizadas

En 2020 un grupo de teatros de proximidad, ante la incertidumbre provocada por los estragos de la pandemia, decidieron crear el sello On el Teatre Batega. Su objetivo es trabajar […]

Aceptar la muerte, amar la vida

¿Te has planteado alguna vez cómo quieres que sea tu funeral? ¿Sabes qué alternativas tienes? ¿Por qué mantenemos el tabú sobre la única certeza universal? ¿Puede pensarse en la muerte […]

Nuevos aires para El Molino

Molinex es un ciclo artístico que pretende rescatar la memoria de El Molino y actualizar su papel en la disidencia sexual, es decir, darle el valor que merece su historia […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario