Tortell Poltrona serà el pregoner de les festes de La Mercè 2020

Ruben Garcia

Jaume Mateu Bullich, més conegut per ser el mític pallasso Tortell Poltrona, serà el pregoner de les festes de La Mercè 2020 de Barcelona.

Nascut a Barcelona el 7 d’abril de 1955 és un dels artistes de circ més reconegut a Catalunya, cofundador de Pallassos sense Fronteres amb els anys s’ha convertit un autèntica personalitat artística tant per la seva trajectòria personal com per la creació del seu propi circ, el Circ Cric, que ha estat el referent més destacat de diverses generaciones.

Com serà La Mercè 2020?

Les festes, que se celebraran del 23 al 27 de setembre, seran potser les més peculiars i singulars que mai s’hagin celebrat a causa de la nova normalitat marcada per l’actual pandèmia provocada per la Covid-19. Per aquest motiu l’Ajuntament de la ciutat ha preparat una edició molt especial, marcada per les mesures de seguretat higiènica, més descentralitzada, es repartiran els espectacles pels diferents districtes de la ciutat, i que combinarà els formats presencial i virtual.

El pròxim 14 de setembre es donarà a conèixer la programació d’Arts de Carrer i Tradicional de la Mercè (MAC), que recull totes les activitats escèniques que es podran veure. L’accés a les activitats serà restringit i s’haurà de reservar prèviament, a partir d’aquest mateix dia, a través del web de La Mercè, d’una aplicació mòbil o bé trucant al 93 316 1038, de 10 a 15h i de dilluns a divendres (les activitats musicals es podran reservar a partir del dia 8 de setembre).

En uns dies t’explicarem aquí tota la programació que podràs veure. El que si que s’ha avançat és que s’apostarà per artistes 100% locals (150 companyies) i es reprogramaran espectacles de la Quinzena de la Dansa Metropolitana o el Grec Festival. També s’han anunciat que s’utilitzaran alguns interiors d’illa de cases de l’Eixample com a escenari per algunes propostes.

La celebració, que aquest any no comptarà amb els correfocs, castellers ni projeccions a les façanes, clourà el dia 27 amb un Piromusical diferent i sense públic. El gran castell de focs es podrà veure des de qualsevol punt de Barcelona (balcons o terrasses) perquè hi haurà quatre punts diferents dels districtes de Sants-Montjuïc, Nou Barris, Les Corts i Sant Martí. Els focs tindran més alçada i potència, de manera que seran visibles des d’una gran part de la ciutat. La banda sonora estarà dedicada als més grans amb música dels 40, 50 i 60.

Artículos relacionados
Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario