El teatre emergent se cita a l’Eòlia

Ivan F Mula

El Teatre Eòlia continua apostant pels creadors i intèrprets emergents i el que han anomenat «teatre Necessari», relacionat amb la memòria, la identitat, els fets silenciats i els exclosos.

Després d’una etapa amb una programació no regular, el Teatre Eòlia es consolida com un espai teatral dedicat als talents emergents amb una programació estable. Ho farà, precisament, amb La Mostra de creadors/intèrprets emergents, que comptarà amb dues obres molt properes i centrades en els sentiments humans: Un i un, no sempre són dos, que parla sobre la pèrdua de la parella i com s’afronta; i Entre, una obra molt personal sobre els inicis i la soledat.

A l’octubre es podran veure El CID de Pierre Corneille i La casa de Bernarda Alba, de Federico García Lorca, dues obres contextualitzades en temps passats «però que tracten temes que remouen conscièncIes actuals». En aquests espectacles els personatges femenins són claus, com també ho són en 90 Minutos, amb Cristina Vallribera de protagonista, i L’esfondrament de la casa Usher, creada a partir dels textos d’Edgar Allan Poe i interpretada per Núria Montes.

La programació també inclou comèdia, amb Invasió Subtil, adaptació de l’obra de Pere Calders a mans de Paco Mir i T.I.C.S Secret Technology Improvisation Company, un “arriscat” espectacle d’improvisació teatral de la cia Discret Impro, que vol «connectar» públic i actors i «demostrar la teatralitat d’aquest format».

El puntal de la programació, però, serà el que han anomenat «teatre necessari». S’hi podrà veure KHÂLID. L’heroi cosmològic, que se situa a la guerra de Síria; Cinco tonos de azul, que passa per les cinc etapes del dol; Les associades al club dels úters penedits, que reflexiona sobre la maternitat a partir del llibre ’50 motius per no tenir criatures’ de Corinne Maier amb una adaptació de la mateixa autora; o El rey del Gurugú, un espectacle sobre el drama de la immigració a la tanca de Melilla.

Un altre des trets diferencials de l’Eòlia, el MondayMonday, que va començar sent una sèrie de concerts de petit format inspirada en el món dels musicals, es consolida amb alguns dels seus millors concerts amb el #BigMonday al Teatre Poliorama. A més, se seguirà programant al teatre amb propostes de Carlos Gramaje, Toni Vinyals i Judith Tobella, acompanyats pels finalistes que surtin de la Marató de SoliSteS MondayMonday.

Escrito por
Artículos relacionados
La Bella Otero desafía el verso a 'Prosopopeya'

La Bella Otero desafía el verso a 'Prosopopeya'

La compañía La Bella Otero, formada por Emma Arquillué y Pablo Macho Otero, presenta su nuevo espectáculo: Prosopopeya, una pieza multidisciplinar en verso que habla de la identidad y que […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!