Sílvia Pérez Cruz explora complicitats artístiques al Grec

Redacció

El Festival Grec torna a convertir Barcelona en l’epicentre cultural del país, encén la flama que ens crida cada estiu, i des de fa gairebé mig segle, i ens convida a compartir històries. Durant les últimes edicions del festival ens ha parlat de globalitat, humanitat, superació o comunitat, i ens ha proposat dos tipus de viatges: un per explorar el món i enriquir-nos amb noves perspectives, i un altre cap a l’interior, per comprendre’ns i reivindicar la nostra identitat i talent. Aquest 2024, el viatge del festival esdevé més íntim i profund, amb la participació d’artistes còmplices que han crescut amb el Grec i han contribuït al seu creixement.

La cultura és un conjunt de coneixements i projectes compartits i, aquest any, el Grec s’inaugura amb una artista que n’és un exemple clar. Sílvia Pérez Cruz, que ha actuat vuit vegades al festival des del 2008, és d’aquestes professionals que teixeix aliances i complicitats i que és capaç de crear universos musicals, visuals i poètics molt singulars. Els dies 26, 27 i 28 de juny l’artista de Palafrugell presentarà Circular: tres concerts especials, al voltant del disc Toda la vida una día, en els quals compartirà escenari amb Natalia Lafourcade, Damien Rice, Pepe Habichuela, Carmen Linares, Salvador Sobral, Rita Payés, Nico Roig, Carme Canela, Judit Neddermann, Juan Quintero, Carles Dénia o Celeste Alías, entre d’altres.

Ara bé, aquestes complicitats arribaran també a altres escenaris. Pérez Cruz comissaria dos cicles de concerts: a La Paloma (1 i 3 de juliol) i al Jamboree (4, 5 i 6 de juliol). El primer cicle serà protagonitzat per formacions inèdites d’artistes, instrumentistes i noves veus cantautores com Ana Rossi, Rusó Sala, Eva Fernández, Lucia Fumero, Rita Payés, Pol Batlle, Nico Roig o Ferran Savall, però també pel talent d’arrel i flamenc d’Anna Colom, Carles Dénia, Laura Marchal, Pere Martínez, Cristina López i Albert Cases. En el segon cicle apostarà per artistes que parlen nous llenguatges i que s’arrisquen com Bru Ferri, un pianista, compositor, cantant i improvisador, amb la companyia de la veu portuguesa de Marta Garrett i el contrabaix barceloní Juan Pastor; noves veus apadrinades per l’artista com de Leyre Estruch i Julia Rodríguez; o veus amigues i referents del jazz, blues, folk com Carmen Aciar, Carme Canela i Celeste Alías.

I la cosa no acaba aquí. Altres artistes amb connexions amb Sílvia Pérez Cruz tenen presència a la programació: Poeta en Nueva York de Carlos Marquerie (20 de juliol al Mercat de les Flors), un espectacle que combina actors, ballarins, músics i titelles per donar vida al poemari de Federico García Lorca amb música i coreografia del Niño de Elche i Elena Córdoba; la trompetista i vocalista Rita Payés (17 de juliol al Teatre Grec); Andrés Corchero protagonitzarà amb el també coreògraf japonès Oguri Body as evidence (11 de juliol al Mercat de les Flors); Israel Galvan amb RI TE (del 4 al 6 de juliol al CCCB), una trobada artística amb la coreògrafa Marlene Monteiro Freitas on exploren junts els territoris flamencs menys evidents i les metamorfosis escèniques.

Més informació, imatges i entrades a:




Escrito por

Teatre Barcelona es el medio de comunicación escénico de referencia en Cataluña. Cada semana te actualizamos con las mejores novedades, entrevistas, reportajes exclusivos, selecciones de espectáculos, podcasts… ¡No te pierdas nada de lo que pasa en la cartelera teatral!

Artículos relacionados
La Bella Otero desafía el verso a 'Prosopopeya'

La Bella Otero desafía el verso a 'Prosopopeya'

La compañía La Bella Otero, formada por Emma Arquillué y Pablo Macho Otero, presenta su nuevo espectáculo: Prosopopeya, una pieza multidisciplinar en verso que habla de la identidad y que […]

Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario
¡Enlace copiado!