Sidi Larbi balla Noam Chomsky a ‘Fractus V’

Redacció

El coreògraf Sidi Larbi presenta Fractus V al Mercat de les Flors del 14 al 17 de gener. Una peça sobre la llibertat de pensament inspirada en textos de Noam Chomsky i que compta amb artistes de diferents nacionalitats i procedències artístiques, des del hip hop al flamenc, passant pel lindy hop.

TEATRE_BARCELONA-fractus_V-REVISTA_1

El director del Mercat de les Flors, Francesc Casadesús, ja ho va advertir a la presentació de la temporada: «no us perdeu Sidi Larbi, és un dels imprescindibles». Sidi Larbi Cherkaoui, artista associat al Sadler’s Wells de Londres i recentment nomenat director artístic del Reial Ballet de Flandes, ha treballat anteriorment amb el destacat col·lectiu Les Ballets C de la B i artistes com Akram Khan, la bailaora Maria Pagés o Shantala Shivalingappa, en alguns espectacles que també s’han pogut veure al Mercat o al Festival Grec i que en alguns casos han fet estada artística a El Graner.

De mare flamenca i pare marroquí, Larbi manté una aposta constant per una obra reflexiva i política, explorant qüestions de la identitat social, religiosa i ètnica. En el cas de Fractus V, que sorgeix com a evolució d’una breu creació en motiu del 40è aniversari de la Wuppertal Tanztheater de Pina Bausch, s’inspira en els textos de Noam Chomsky, de manera que el coreògraf i ballarí aprofundeix en les nocions de la informació i la manipulació i les múltiples preguntes que susciten aquests conceptes en la nostra societat.

Com en altres espectacles de Sidi Larbi, també parla de la violència. En aquest cas, a més, amb la influència dels atemptats de París. «Em preocupa molt la violència, intento saber si som violents per naturalesa, o no. Penso que no som prou ràpids per entendre la condició humana i cal temps per digerir-ho, però tinc clar que cal veure la violència com un fet aïllat, que pertany a qui la provoca. Jo sóc d’origen musulmà, sóc coreògraf, ballarí, vegetarià, no bec alcohol… Faig coses molt diferents a les persones que s’han immolat. Immolar-se té a veure amb somnis destruïts i, en conseqüència, destruir els somnis dels altres», explicava a la roda de premsa.

Fractus V és una creació amb cinc intèrprets: el ballarí francès Dimitri Jourde, de l’àmbit del circ; l’americà Johnny Lloyd, músic i ballarí provinent del món del lindy hop; el ballarí espanyol Fabián Thomé Dutena, que va començar professionalment com a ballarí de flamenc amb Joaquín Cortés; i Patrick «Two Face» Williams, format en l’ambient del hip-hop i el breakdance. S’hi sumen també la música en viu del japonès Shogo Yoshii, elcoreà Woojae Park i l’indi Soumik Datta. Vuit nacionalitats i identitats diferents que dialoguen, a diferència d’altres espectacles de Larbi, no amb la voluntat de mostrar les diferents cultures, sinó de crear un llenguatge nou a partir de totes elles.

Artículos relacionados
Comentarios
Sé el primero en dejar tu comentario